Hozzávalók: 4 személyre, 20 x 25 cm-es sütőtálhoz
50 dkg brokkoli
20 dkg száraztészta (fodros kocka)
30 dkg darált sertéshús
1 közepes vöröshagyma
só
őrölt bors
4 dl tejszín (30%-os)
1 tömlős natúr sajtkrém
10 dkg mascarpone
1 evőkanál olaj
Elkészítés: a tésztát és a rózsáira szedett brokkolit külön-külön fazékban, forrásban lévő, bő, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és félretesszük. A kockára vágott vörös-hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzátesszük a darált húst, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és puhára pároljuk. A tejszínt összekeverjük a sajtkrémmel és a mascarponével, sózzuk, borsozzuk. A sütőtál aljára terítjük a tésztát, meglocsoljuk a tejszínes szósz felével. Erre rakjuk a húst, majd a brokkolit.
A tetejére öntjük a maradék tejszínes szószt. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. A hat részből kettőből egyenlő nagyságú lapot sütünk. A másik négyet ugyan akkorára nyújtjuk ki, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohár vízben főzd meg a megtisztított ribizlit. 15 perc alatt szitán töröd át, majd újra tedd fel főzni, csak adj még hozzá egy pici sót és 10 dkg cukrot. A tejfölből és lisztb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem beszéltünk arról, hogy mit is fogunk készíteni. Gyakorlatilag ez egy tölcsérformájú tésztakehely lesz, amibe bármit beletehetünk, a hideg pirított csirkekockáktól kezdve, a ked...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű