Családireceptkönyv.hu

Ropogós tepsis krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
3 ek reszelt sajt
2 tk parmezán
1 dl zsírszegény főző tejszín
2 ek. tejföl
só, frissen őrolt bors
kakukkfű
1 mokkásnál pirospaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 diónyi vaj

Elkészítés:



A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.

180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)

Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .

Lehet úgy is ,hogy darált húst adunk hozzá .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hideg cseresznyeleves
Hideg cseresznyeleves

Felforraljuk a vizet, cukorral, sóval, szegfűszeggel, szegfűborssal és citromhéjjal ízesítjük. A félbevágott cseresznyét a forrásban levő vízbe szórjuk, csak 2 percig főzzük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo palacsinta
Paleo palacsinta

A hozzávalókat habverővel összekeverjük. A palacsintasütőben felhevítjük az kókuszolajat. Szétoszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát (a merőkanál kisebb, mint 1 dl-es legyen),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tíz perces pizza tészta
Tíz perces pizza tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Padlizsánkrémleves sült paradicsommal
Padlizsánkrémleves sült paradicsommal

• A padlizsánt grillen (szabad tűzön a legfinomabb, de természetesen tűzhelyen, vagy tepsiben is elkészíthető)) megsütjük, többször megforgatva egészen addig, amíg jól megsül, a hé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk