8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
3 ek reszelt sajt
2 tk parmezán
1 dl zsírszegény főző tejszín
2 ek. tejföl
só, frissen őrolt bors
kakukkfű
1 mokkásnál pirospaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 diónyi vaj
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)
Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .
Lehet úgy is ,hogy darált húst adunk hozzá .
Felforraljuk a vizet, cukorral, sóval, szegfűszeggel, szegfűborssal és citromhéjjal ízesítjük. A félbevágott cseresznyét a forrásban levő vízbe szórjuk, csak 2 percig főzzük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat habverővel összekeverjük. A palacsintasütőben felhevítjük az kókuszolajat. Szétoszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát (a merőkanál kisebb, mint 1 dl-es legyen),...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A padlizsánt grillen (szabad tűzön a legfinomabb, de természetesen tűzhelyen, vagy tepsiben is elkészíthető)) megsütjük, többször megforgatva egészen addig, amíg jól megsül, a hé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű