8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
3 ek reszelt sajt
2 tk parmezán
1 dl zsírszegény főző tejszín
2 ek. tejföl
só, frissen őrolt bors
kakukkfű
1 mokkásnál pirospaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 diónyi vaj
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)
Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .
Lehet úgy is ,hogy darált húst adunk hozzá .
Pudingot főzünk. A gáztól levéve hozzáadjuk a csokit,simára keverjük. A meleg pudinghoz egyesével hozzáadjuk az 5-10 percig hideg vízben megpuhított zselatin-lapokat. Hagyjuk ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült meggy nem áztatja el a tésztát, intenzív az íze és a tökéletes brownie tésztát a mennyekbe emeli. Télen-nyáron süthető. Először a meggyet kicsit ki kell szárítani, hogy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom. A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű