Családireceptkönyv.hu

Sárgadinnye leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl növényi (hulala) tejszín
1 teáskanál fahéj
2 l tej
40 dkg porcukor
2 db sárgadinnye

Elkészítés:


A sárgadinnyéket félbevágjuk, kimagozzuk és megpucolva 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
Turmixgépbe rakunk 3 marok dinnyét és ráöntjük a tejszínt, valamint a porcukrot.
Mikor szép simára turmixoltuk, egy mély tálba, vagy edénybe öntjük, rádobunk 3 marék dinnyekockát és a maradék hozzávalókat. Tejet, dinnyét, fahéjat, ezeket megint leturmixoljuk és végül az edénybe öntve mindent alaposan összekeverünk.
Hűtőbe téve néhány órát pihentetjük és tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Sárgadinnye leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar gyökér kenyér
gyökér kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsleves (főzés nélkül)
Gyümölcsleves (főzés nélkül)

A tojássárgákat kikeverjük cukorral, vaniliás cukorral, sóval, fahéjjal, citromhéjjal és a szegfüszeggel, hozzákeverjük a tejfölt és a tejet. Beleteszünk tetszés szerint gyümölcsök...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperkrémleves mandulás túrógombóccal
Eperkrémleves mandulás túrógombóccal

Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapart magja...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk