4 dl növényi (hulala) tejszín
1 teáskanál fahéj
2 l tej
40 dkg porcukor
2 db sárgadinnye
A sárgadinnyéket félbevágjuk, kimagozzuk és megpucolva 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
Turmixgépbe rakunk 3 marok dinnyét és ráöntjük a tejszínt, valamint a porcukrot.
Mikor szép simára turmixoltuk, egy mély tálba, vagy edénybe öntjük, rádobunk 3 marék dinnyekockát és a maradék hozzávalókat. Tejet, dinnyét, fahéjat, ezeket megint leturmixoljuk és végül az edénybe öntve mindent alaposan összekeverünk.
Hűtőbe téve néhány órát pihentetjük és tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, magjukat, magházukat kivesszük, feldaraboljuk őket, és egy liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, nyírfacukrot, a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelesztőtálban állítottam össze,majd beraktam a dagasztó gépbe 10 percre.Lehet ezt kézzel is. Akkor jó,amikor szép fényes és nem ragad.Aztán kivettem és 20 percet kelt,meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összekeverjük , és egy nokedliállagú tésztát kapunk. Egy kanál segítségével tesszük az olajba. Forró olajban aranybarnára sütjük. A tészta érdekessége, hogy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá az édesítőt. Dobjuk bele a fahéj rudat és a szegfűszeget. Főzzük puhára a gyümölcsöt. Vegyük ki a fűszereket. A tejszínben keverjük el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű