Fél kiló karfiol – fagyasztottat használtam
2 tojás
2 ek. light margarin
1 csipet só
dia-wellness süteményliszt koncentrátum és bl55 fehér liszt keverve (70-30% arányban) -lehet fele felében is, de ha már egyszer újat próbáltam, akkor szerettem volna kipróbálni minél kevesebb ch-val, mert azért elég sok lisztet felvesz.
150 gramm Pirított zabkorpa
Szilva – én aszalt szilvát használtam, egy pici vízben ha felfőzöd, hogy puhább legyen még jobb
Fahéjas édesítő
A karfiolt főzd meg előre, puhára, alaposan csepegtesd le és hagyd teljesen kihűlni, hidegre.
Közben piríts le előre kb 150 gramm zabkorpát pici olajon egy serpenyőben, majd amikor aranybarna, öntsd fel kicsi vízzel- apránként adagold hozzá, ne legyen túl sok víz rajta, de hagyd hogy megszívja magát, ettől lesz puha. Az elején lehet majszosnak fog tűnni, majd összeáll, de lapos fakanál segítségével ahogy tovább pirítod szépen “elpárolog” a víz belőle. Tényleg figyelj a víz adagolásra, ha túl sok lesz, nem fog elpárologni. Lehet simán csak pirítani is, de így meg is puhul és nem lesz kemény, én így szeretem nagyon.
Amikor hideg a karfiol add hozzá a tojást, csipet sót, margarint és végül kezdd el adagolni hozzá a lisztet, addig amíg szép, nem ragadós tésztát kapsz. Sok lisztet vesz fel, ne lepődj meg.
Amikor a tésztát összegyúrtad tedd lisztezett deszkára, sodord vékonyra és vágj 8-10 cm-es kockákat. Mindegyik kockára tegyél szilvát és fahéjas édesítőt, csippentsd össze négy sarkát és formázz belőle a kezeddel gombócot úgy, hogy mindenhol szépen takarja a szilvát. Sós, forrásban lévő vízben főzd pár percig, amíg fel nem jön a tetejére, majd forgasd bele a pirított zabkorpába. Nyírfaporcukorral, vagy akár vanília öntettel is isteni finom.
A karfiol nagyon alacsony szénhidrát tartalma, és a szénhidrát csökkentett lisztnek köszönhetően cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, beleszámolva a napi szénhidrát fogyasztásba. Tejmentes, a margarinnak köszönhetően, így laktóz és kazein mentes.
Az uborkát vágd kb fél cm-es kockákra (nem hámoztam meg előtte). A joghurtot keverd el a finomra vágott zöldfűszerekkel, öntsd fel a vízzel, és az uborkalével. Sózd meg (ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük ki a befőtt levét, tegyük fel melegedni. Öntsünk a tálba a fél adag vaníliapudingot (lisztes habarás helyett használjuk), keverjük ki a tejjel, hogy ne legyen csomós. Ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű