A tésztához:
1,dl 2,8%-os tej
1,1 dkg élesztő (friss)
3 dkg vaj (olvasztott)
4 dkg porcukor
25 dkg búzaliszt
1 csipet só
1 db tojássárgája
1 dkg vaníliás cukor
0,5 dkg kakaópor - holland
0,5 dkg mazsola
A kenéshez:
tojás (közepes, "M"-es méretű)
A szóráshoz:
jégcukor
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe tesszük az élesztőt, és a porcukrot. Elkeverjük, majd 10 percre félretesszük.
Mikor felfutott az élesztő, összeállítjuk a tésztát. A lisztet, sót, tojássárgát, olvasztott vajat, vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, sima tésztát dagasztunk.
A kész tésztát két egyenlő részre szedjük. A tészta egyik felébe kakaóport gyúrunk, a másikba pár szem mazsolát.
Kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztákat.
Ha megkeltek két, kb. 65 cm hosszú rudat sodrunk mindkét tésztából, és megfonjuk a kalácsot.
A fonás pontos technikáját a videón nézheted meg. A végét összecsípjük, és alá hajtjuk.
Egész tojással megkenjük, és ismét 30 percen át kelesztjük.
Kelesztés után másodszor is megkenjük, jégcukorral megszórjuk, majd 30 percen át sütjük, előmelegített 170-180 C-os sütőben.
A kisült, kihűlt húsvéti fonott kalácsot kihűlés után szeleteljük.
A hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető.
Elkészítési idő:MMMMMM
Elkészítési idő:A húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerez...
Elkészítési idő: