Alapanyagok: Egy vagy több kacsamell
só
bors
fokhagyma
1 szép nagy narancs
Pici tejszín
liszt
esetleg cukor
só
Ízfokozó: Szarvasi pálinka
Elkészítés: Végy egy vagy kettő kacsamellet. Az sem baj, ha több, mert nagyon királyi. Irdald be a zsíros részét, hogy sütésnél kijöjjön a zsír. 8 percig süsd először a zsíros felét aztán meg lehet fordítani. A húsos részét már csak 2 percig süsd. Miután kész tedd be egy serpenyőbe és a sütőben kb. 30 percig még süsd.
Narancsmártással tálaljuk.
Elkészítés: A narancsot kifacsarjuk, és egy kis lisztel tejszínnel csomómentesre elkavarjuk úgy, hogy közben a gáztűzhelyen állandó kavarás mellett készítjük.
A kész kacsamellet felszeleteljük, és a mártással beborítjuk.
Fenséges vasárnapi ebéd.
Köret: Libamáj csak úgy.
Jó étvágyat kívánok
2013-02-17 Szigetszentmiklós
Szegedi András
Szakács jelölt, jelenleg órás
A pudingport egy kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kissé besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és akár azon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük 20 perccel a sütés előtt. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig a robotgép habverő részével keverjük. A sütőporral elve...
Elkészítési idő: 35 perc / előké Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű