Családireceptkönyv.hu

Kacsamell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alapanyagok: Egy vagy több kacsamell

bors
fokhagyma
1 szép nagy narancs
Pici tejszín
liszt
esetleg cukor


Ízfokozó: Szarvasi pálinka

Elkészítés:


Elkészítés: Végy egy vagy kettő kacsamellet. Az sem baj, ha több, mert nagyon királyi. Irdald be a zsíros részét, hogy sütésnél kijöjjön a zsír. 8 percig süsd először a zsíros felét aztán meg lehet fordítani. A húsos részét már csak 2 percig süsd. Miután kész tedd be egy serpenyőbe és a sütőben kb. 30 percig még süsd.

Narancsmártással tálaljuk.
Elkészítés: A narancsot kifacsarjuk, és egy kis lisztel tejszínnel csomómentesre elkavarjuk úgy, hogy közben a gáztűzhelyen állandó kavarás mellett készítjük.
A kész kacsamellet felszeleteljük, és a mártással beborítjuk.
Fenséges vasárnapi ebéd.

Köret: Libamáj csak úgy.


Jó étvágyat kívánok



2013-02-17 Szigetszentmiklós

Szegedi András
Szakács jelölt, jelenleg órás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka krémleves
Kovászos uborka krémleves

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé
A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé

Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÓSKALEVES
SÓSKALEVES

a szalonnát kockákra, a sóskát laskára vágjuk kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, rászórjuk a sóskát, addig kavarjuk, míg a sóska színe megváltozik (sötétzöld) megszórjuk sóval...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk