Alapanyagok: Egy vagy több kacsamell
só
bors
fokhagyma
1 szép nagy narancs
Pici tejszín
liszt
esetleg cukor
só
Ízfokozó: Szarvasi pálinka
Elkészítés: Végy egy vagy kettő kacsamellet. Az sem baj, ha több, mert nagyon királyi. Irdald be a zsíros részét, hogy sütésnél kijöjjön a zsír. 8 percig süsd először a zsíros felét aztán meg lehet fordítani. A húsos részét már csak 2 percig süsd. Miután kész tedd be egy serpenyőbe és a sütőben kb. 30 percig még süsd.
Narancsmártással tálaljuk.
Elkészítés: A narancsot kifacsarjuk, és egy kis lisztel tejszínnel csomómentesre elkavarjuk úgy, hogy közben a gáztűzhelyen állandó kavarás mellett készítjük.
A kész kacsamellet felszeleteljük, és a mártással beborítjuk.
Fenséges vasárnapi ebéd.
Köret: Libamáj csak úgy.
Jó étvágyat kívánok
2013-02-17 Szigetszentmiklós
Szegedi András
Szakács jelölt, jelenleg órás
Elkészítése: A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vágd nagyon apró kockákra, vagy nagylyukú reszelőn reszeld le Sózd, borsozd, minimum fél órát hagyd állni. A joghurtot keverd simára 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFelteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözni kezd, belerakjuk a cseresznyét. Megszórjuk kristálycukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel. Összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű