3 kanál cukor
2 dl víz
2-3 szem csillagánizs
1 rúd fahéj
8-10 szem szegfűszeg
fél tk. őrölt fahéj
pár szelet gyömbér
80 dkg érett földieper
5 dl víz
2 tk friss, aprított tárkonylevél
só
1 dl hideg tejföl
fél lime reszelt héja és leve
A cukrot összeforraljuk a vízzel és a fűszerekkel. Az epret mossuk, daraboljuk. Ha a cukorszirupunk közben a felére csökkent, akkor egy kb. 2 literes lábosba átszűrjük. Hozzákeverjük az epret, a tárkonyt és a vizet, majd 6-7 percig forraljuk. Finoman sózom. Botmixerrel pürésítem, egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozom, majd hidegre hűtöm. Lime levével és reszelt héjával kikevert tejföllel tálalom. 2-3 adag lesz belőle.
A krumplit megfőzöm, krumpli pürét készítek belőle.Megkóstolom,hogy elég sós-e. Megvárom míg kihűl. Lisztet szórok rá, tésztát dagasztok belőle. Könnyű tésztát kell,hogy kapjak. Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sóskát vízzel felöntve főzzük, majd turmixoljuk 2. Rántást készítünk, majd hozzáadjuk a sóskához 3. Adunk hozzá tejfölt, sózzuk, cukrozzuk 4. Ha forr buggyantunk bele tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az aszalt szilva kivételével a puszedlik hozzávalóit (liszt, porcukor, méz, olvasztott vaj, tojás, tej, sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék) alaposan összegyúrjuk. Az így kapot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű