Alapanyagok: egy szép nagy csülök (kicsit furán hangzik, de kell bele)
egy fej fokhagyma
négy fej vöröshagyma
só
szemes bors sac/ kb.
A csülköt odatesszük abálódni, jó néhány óra. Miután megpuhult a csülök, kivesszük az edényből. Bármit lehet készíteni belőle „Csak krumplis tésztát ne”. Tésztaszűrőn, átpasszírozzuk a hagymákat, és kész a hagymaleves.
BUCI ELKÉSZÍTÉSE
Zsömlét kibelezzük, és a sütőbe tesszük pirulni, amikor majdnem kész ki kell venni és olajjal kikenni a zsömléket, és visszahelyezni a sütőbe.
Trapista sajtot reszelünk a zsömle aljába, és a forró hagymalét beleöntjük. Nem kell félni, hogy kifolyik mert az olaj megakadályozza.
„HUNCUT AZ AZ EMBER AKI NEM ESZI MEG A TÁNYÉRJÁT”
NAGYON FORRÓN TÁLALJUK!
Elkészítési idő: kb. 3-4 óra, de megéri. Amíg a csülök abálódik addig bármit lehet csinálni.
Jó étvágyat kívánok
Szigetszentmiklós 2005. Dec.31.
Szegedi András
házszakács
Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd az alapanyagokat összegyúrjuk és 5 percig pihentetjük. Ezután a tésztát, bambuszrostlisztes mun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot megkaramellizáljuk egy lábasban, majd ráöntjük a 3 dl vizet. Amikor felolvad a cukor, belerakjuk a kimagozott barackokat és annyi vizet, hogy ellepje azokat. Főzzük addig,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Pucoljuk meg, majd főzzük meg enyhén sós vízben a burgonyát. A puhára főtt krumplit, vágjuk kockákra. 2. Az élesztőt 1,5-2 dl langyos vízben lefuttat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű