2 tojás sárgája
2 csomag vaniliás cukor
cukor v. édesítö
1 nagy doboz tejföl
1 csipet só
örölt fahéj
citromhéj + lé
örölt szegfüszeg
örölt gyömbér
tej
gyümölcsök
A tojássárgákat kikeverjük cukorral, vaniliás cukorral, sóval, fahéjjal, citromhéjjal és a szegfüszeggel, hozzákeverjük a tejfölt és a tejet. Beleteszünk tetszés szerint gyümölcsöket, kevés citromlevet facsarunk bele.
Az epret pépesítjük, cukrozzuk, majd összekeverjük a tésztával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet és a cseresznyét kimagoztam. Kb. a felét beraktam a turmixba, hozzákevertem a mézet, a fűszereket, útifűmaghéjat, és az aludttejet /nekem most ez volt otthon/. ill. joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúzzuk le a barackok héját, vegyük ki a magjukat. Negyed részét apró kockákra vágjuk, üvegtálba téve a cukor felével meghintjük, és egy órára lehűtjük. A többi barackot darabokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat tülbe vagy teatojásba tesszük ( ha puncs fűszerrel készítjük akkor nem szükséges). Felteszünk forrni 1 l vizet, belete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű