60 dkg zsenge cukkini
Fél l húsleves
1 nagy hagyma
3 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 dl kókusztejszín
Szerecsendió, tárkony, só, bors, petrezselyem
5 dkg füstölt szalonna
A vajat megolvasztom, üvegesre pirítom rajta a hagymát. Felkockázom a cukkinit (ha nem zsenge, akkor le kell vágni a héját, meg kimagozni, tehát nagyobb mennyiség kell belőle), rádobom a hagymára, 1 dl vizet aláöntve fedő alatt megpárolom. Mikor majdnem puha, felöntöm a húslevessel, fűszerezem kevés szerecsendióval, 1 kk tárkonnyal, sóval (óvatosan a leves miatt), borssal, egy ek aprított petrezselyemmel. Mikor teljesen puha, botmixerrel simára turmixoljuk. Összekeverjük a tejszínt a tojássárgákkal, ha langyosra hűlt a leves, belekeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. Hűtőben kihűtjük, a reszelt füstölt sonkával, és/vagy petrezselyemmel tálaljuk.
A meggyet felteszem főni pont annyi vízzel, amennyi ellepi és 5-6 db szegfűszeggel. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a tej 1/3-val elkevert pudingport, a fahéjt és a joghurtot. Végül me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA narancsot alaposan megmossuk, a vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat és a narancs kifacsart levét is....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű