menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinikrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg zsenge cukkini
Fél l húsleves
1 nagy hagyma
3 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 dl kókusztejszín
Szerecsendió, tárkony, só, bors, petrezselyem
5 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:


A vajat megolvasztom, üvegesre pirítom rajta a hagymát. Felkockázom a cukkinit (ha nem zsenge, akkor le kell vágni a héját, meg kimagozni, tehát nagyobb mennyiség kell belőle), rádobom a hagymára, 1 dl vizet aláöntve fedő alatt megpárolom. Mikor majdnem puha, felöntöm a húslevessel, fűszerezem kevés szerecsendióval, 1 kk tárkonnyal, sóval (óvatosan a leves miatt), borssal, egy ek aprított petrezselyemmel. Mikor teljesen puha, botmixerrel simára turmixoljuk. Összekeverjük a tejszínt a tojássárgákkal, ha langyosra hűlt a leves, belekeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. Hűtőben kihűtjük, a reszelt füstölt sonkával, és/vagy petrezselyemmel tálaljuk.

Cukkinikrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és néhány percet várunk, majd rátesszük az őrölt paprikát, elkeverjük a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsó-krémleves
Zöldborsó-krémleves

A vöröshagymát pici olajon megpároljuk, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük alaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A végén felöntjük tejszínnel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes sajtos hús
Tejszínes sajtos hús

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas almakrémleves
Fahéjas almakrémleves

Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk