60 dkg zsenge cukkini
Fél l húsleves
1 nagy hagyma
3 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 dl kókusztejszín
Szerecsendió, tárkony, só, bors, petrezselyem
5 dkg füstölt szalonna
A vajat megolvasztom, üvegesre pirítom rajta a hagymát. Felkockázom a cukkinit (ha nem zsenge, akkor le kell vágni a héját, meg kimagozni, tehát nagyobb mennyiség kell belőle), rádobom a hagymára, 1 dl vizet aláöntve fedő alatt megpárolom. Mikor majdnem puha, felöntöm a húslevessel, fűszerezem kevés szerecsendióval, 1 kk tárkonnyal, sóval (óvatosan a leves miatt), borssal, egy ek aprított petrezselyemmel. Mikor teljesen puha, botmixerrel simára turmixoljuk. Összekeverjük a tejszínt a tojássárgákkal, ha langyosra hűlt a leves, belekeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. Hűtőben kihűtjük, a reszelt füstölt sonkával, és/vagy petrezselyemmel tálaljuk.
A meggyet és cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. (A lustaságunknak annyi az ára, hogy evés közben kell a magokat köpködni...) Az almát meghámozzuk és cseresznye méretű kockákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes