Családireceptkönyv.hu

Bejgli túrós tésztából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


és diós töltelékkel
Írta:Lantos Sándorné
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:

100 g kovász
100 g főzőtejszín
500 g túró
200 g zsír
150 g vaj
100 g darált cukor
600 g Lidl BL 55 finomliszt

Töltelék hozzávalói:

Máktöltelék:
45 dkg darált mák
30 dkg darált cukor
2 dl víz
citromhéj
Diótöltelék:
45 dkg dió
30 dkg darált cukor
2 dl víz
citfomhéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, hűtőben pihentetem 5 órát.
Négy darabba vágom a tésztát és egyenként téglalap alakúra kinyújtom úgy hogy a hosszabbik oldala a tepsi hossza legyen.
A töltelékekre ráöntöm a vizet, összekeverem és kettéveszem.
Rákenem a tésztára úgy hogy körben a tészta széleinél 1 cm kimaradjon.
A tészta széleit behajtom és szorosan feltekerem.
Belerakom a tepsibe, tojássárgájával lekenem a tetejét és 2 órát pihentetem hűvös helyen.
Lekenem tojásfehérjével és pihentetem éjszaka 10 órát.
Előmelegített sütőben sütöm 220 fokon 1 órát
Trükkök, tippek, praktikák:
2016.12. 23-24.
Nehézség: Nehéz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Málnakrémleves
Málnakrémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Hideg uborkaleves
Hideg uborkaleves

Az alaposan megtisztított uborkát nagyobb darabokra vágjuk, turmixgépbe dobjuk, pürésítjük. Hozzáadjuk a créme fraîche-t, a vizet, a kaprot, a fokhagymát, a Xantana port és sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés tésztasaláta
Csirkés tésztasaláta

1. 30 dkg csíkokra vágott csirkemellet 2 kk. sóval megsózzuk 2 ek. olajon megpirítjuk. 2. 20 dkg penne tésztát sós, forró vízben puhára főzünk. 3. 3 tojást keményre főzünk. 4. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancskrémleves
Narancskrémleves

A narancslét a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal és a görög joghurttal habosra turmixoljuk. Lehűtjük. A habgaluskához a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk