Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 ek olaj
2 kk édes nemes őrölt fűszerpaprika
2-3 babérlevél
só,bors
1 kk erős paprikakrém
1 kk szárított tárkony (persze a friss zamatosabb :)
1 szál füstölt száraz kolbász
1 ek. liszt)
1 dl tejföl
Burgonyát és vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Mélyebb fazékban olajat hevítünk és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük az alaplével.
Beletesszük a burgonya kockákat és a fűszereket, ízlésünk szerint. Kis lángon főzzük. Füstölt kolbász bőrét lehúzzuk, karikákra vágva levesbe tesszük. Folytatjuk a főzést egészen addig, amíg a burgonya kockák megpuhulnak.
Tejfölben elkeverjük a lisztet és kevés leves merünk hozzá, újból keverjük és besűrítjük vele tartalmas magyaros levesünket. Kíméletesen főzzük forrásig és készen vagyunk.
Az olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, és ízes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megtisztítjuk, apró kockákra, vagy cikkekre vágjuk. Megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 l vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A cukrot a tojássárgájával kikavarjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a tojássárgájához adjuk, majd a habba forgatjuk. P...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej 3/4 részét feltesszük forrni, a cukorral. Eközben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a kókusztejet, a vaníliás cukro...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű