Hozzávalók:
1 kg csirkemell vagy 1 kg filézett csirke felső comb vagy vegyesen mindkettő
4-5 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
Só, esetleg bors, ízlés szerint más fűszerek: pl. köménymag, gyömbér, paprika por, paprika krém stb.
1 evőkanál zsír (nekem volt pecsenyezsírom) – sertés-, kacsa-, liba-, kókuszzsír
10 dkg füstölt szalonna
2 dl víz
10 dkg házi füstölt kolbász
Elkészítés:
A csirkemelleket vagy csirkecombokat szeleteld fel lapjával vékonyabb darabokra
A vöröshagymákat pucold meg, és karikázd fel, majd helyezd el a sütőtepsi aljára
A húst besózva helyezd rá a vöröshagyma-ágyra
Ízlés szerint szórd meg a húsokat fűszerekkel, és a fokhagymagerezdeket is helyezd a tetejére
A szalonnát, a kolbászt vagdosd fel, és szórd meg a hagymás-húsos alapot
Egy evőkanál zsírt kisebb halmokban tedd rá a húsra
Öntsd fel a rakott húst 2 dl vízzel
Tedd a tepsit sütőbe, és süsd addig, míg először a hús megfő a vízben, majd a víz elpárolgása után ropogósra megpirul – a sütés úgy is történhet, hogy amíg a hús megpuhul, addig a tepsit szorosan lefeded alufóliával, és amikor a hús puha, akkor leveszed a fóliát, és tovább pirítod az ételt (így gyorsabban puhul a hús!)
Felteszem a vizet melegedni, beleteszek ízlés szerint cukrok, egy késhegyni sót, fahéjat, vaníliás cukrot, szegfűszeget, míg melegszik a víz megpucolom, darabokra vágom az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és közepes hőfokon pirítsuk benne 5-6 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a cukkinit, és további 5 percig pirítsu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot megkaramellizáljuk egy lábasban, majd ráöntjük a 3 dl vizet. Amikor felolvad a cukor, belerakjuk a kimagozott barackokat és annyi vizet, hogy ellepje azokat. Főzzük addig,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk. Hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű