Családireceptkönyv.hu

Kürtös kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Erős papírhegerekre tekergettem, melyet alufóliával vontam be, majd olvasztott vajjal kentem le.
Volt amelyiket állíta, és volt amelyiket fektetve sütöttem.
Tészta recept:
60dkg liszt, 3dkg élesztő 3dl langyos tejben, 3ek.cukorral felfuttatva, 1egész tojás, 2 tojássárgája, 1tk.só, 1 citrom héja (most szárított) és 8dkg olvasztott vaj. Kellemes tapitású tésztát dagasztottam, majd 15 perc pihi után átdolgoztam. 3x-ára kelesztettem. Eztán táblára borítva egész vékonyra ellapogatam. (Fél cm) Csigavonalban, pizzavágóval, kb. 2cm-széles csíkban elvágtam. (Képen mutatom.)
Vajjal lekent hengerre tekertem, a táblán amit olv. vajjal lekentem, meggörgettem. Eztán cukros, vaniliás cukros őrölt dióba forgattam. A fenekét, ahol a tepsivel érintkezik, ott nem! Fektetve, tepsire helyezve pihent 15 percet, majd 180C°-os előmelegített sütőben kb.18 perc alatt megsütöttem. (Ez függ attól, milyen vastag a tészta.)
A kókuszosnál a nyers tésztát csak cukorba forgattam és állítva sütöttem.Légkeveréssel, 180C°-on, 15percig. Még forrón, olv.vajjal lekenve, kókuszreszlékbe forgattam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tari Éva
Darálós keksz
Darálós keksz

Összegyúrni, klasszikus húsdarálón a formán átnyomni, sütés előtt cukorral megszórni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
padlizsán receptek
padlizsán receptek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Hideg sárgadinnyeleves
Hideg sárgadinnyeleves

A kockára vágott dinnyét kevés (1 dl) narancslével mixerben pürésítsük simára. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a maradék narancslevet, a fahéjat és lime levet. Keverjük el, tegyü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar palacsintatorta
palacsintatorta

A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (v. hulalát) verjük fel kemény habbá. Helyezzük a tányérra egy p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk