menu

Családireceptkönyv.hu

Almás - Almás pite - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Almás - Almás pite - saját

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, felét a tepsi aljára terítjük, rátesszük a tölteléket, majd a másik felét ráborítjuk. 2. Villával jól megszurkáljuk, majd tojás fehérjével megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Bableves kolbásszal
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Bableves kolbásszal

1. A babot előző nap beáztatjuk. 2. A hagymákat apróra vágjuk. 3. A szalonnát felkockázzuk. 4. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. 5. A zöldségeket ízlésü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kávés - Hétlapos - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Kávés - Hétlapos - saját

1. A tésztát összegyúrjuk a felsorolt hozzávalókból, 6 felé osztjuk, kinyújtjuk vékonyra, és a tepsi hátán megsütjük. 2. Amikor kisült és a krém meghűlt, a lapokra kenjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Golyó - Kókuszgolyó - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Golyó - Kókuszgolyó - saját

1. A kekszet ledaráljuk. 2. Hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a kakaót. 3. Hozzáadunk annyi tejet, hogy formázható tésztát kapjunk. 4. 30 percig pihentetjük, majd nedves kézze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Túrós - Lili-kifli - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Túrós - Lili-kifli - saját

1. A vajat a liszttel, amelyet előzőleg a sütőporral elkevertünk, a túróval és a sóval összegyúrjuk. 2. Késhát vastagságúra kinyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémek - Csokoládékrém tortába - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Krémek - Csokoládékrém tortába - saját

1. A tojásokat a cukorral és a kakaóval összekeverjük, majd gőz felett állandó keverés mellett sűrűre főzzük. 2. Tálba tesszük a vaníliás cukrot és a vajat, összekeverjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos - Citromos kocka - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Citromos - Citromos kocka - saját

1. A citromokat gondosan megmossuk, szárazra töröljük. 2. 1 citrom héját lereszeljük, félretesszük. 3. A maradék 2 citromot hajszálvékonyan meghámozzuk, héjukat vékony csík...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Házi túrós tekercs - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Túrós - Házi túrós tekercs - saját

1. 40 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral elkeverünk , azután 5 deka cukrot , 2 tojás sárgáját , 12 deka vajat és 2-3 kanál tejfelt gyúrunk hozzá. Ha nem állna össze a tészta,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Piskóta - csokiöntettel
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Pudingos - Piskóta - csokiöntettel

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és lassan szitálva hozzáadjuk (k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsos - Narancsos kevert - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Narancsos - Narancsos kevert - saját

1. Az egészet összedolgozzuk, és zsírozott lisztezett tepsiben, közepes lángon kb 40-45 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Almás - Mokka féle
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Almás - Mokka féle

1. Összekeverni, két részre osztani, utána tölteni, tetejét tojással megkenni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Comb - Lusta Manci sajtos-tejfölöse - saját - OK
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Comb - Lusta Manci sajtos-tejfölöse - saját - OK

1. A húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe ízlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeret...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Pocsék pogácsa - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Pogácsa - Pocsék pogácsa - saját

1. 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. 2. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Barackos - Csoda süti - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Barackos - Csoda süti - saját

1. A leveles tészta felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk. 2. Rárakunk szorosan babapiskótát, erre barack kompótot. 3. Főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot (2 zacskó), ráöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Sült banán
Sült banán

A banánokat meghámozzuk, majd felnegyedeljük. Serpenyőben az olajat a mézzel felforrósítjuk és belecsepegtetünk néhány csepp citromlevet. Beletesszük a banánokat és megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
 Tejszínes paprikás csirkemell
Tejszínes paprikás csirkemell

A csirkemellet megtisztítjuk megsózzuk. A husit felkockázzuk A vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, és összekeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Töltött tölcsér
0. Töltött tölcsér

A tésztát dagasztani,50 perc kelesztés. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8 -10 darabba osztani, gömbölyíteni, letakarni 15 percig pihi. A pihentetés végén a tésztákból 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar 1. Rakott krumpli Krémsajtos-kukoricás
1. Rakott krumpli Krémsajtos-kukoricás

A krumplit héjában megfőzöm, kihűtöm és meghámozom. Karikára felszeletelem. A darált húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom. A krumpli karikák felét egy kiolajozott tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alföldi rakott tarhonya
Alföldi rakott tarhonya

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ALFÖLDI TÁNYÉROS
ALFÖLDI TÁNYÉROS

Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a karikára vágott kolbászt, a zöldborsót, a kockára vágott burgonyát, a lecsót és ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Anna néni krumplija
Anna néni krumplija

Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni. Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aprókáposzta
Aprókáposzta

Bármilyen húst használhatunk hozzá csak ne legyen túl száraz -Egyenlő darabokra vágjuk -A hagymát zsiradékon megpároljuk,pirospaprikával ,megszorjuk,felengedjük kevés vizzel ,bel...

Elkészítési idő: 50 p
Nehézség: Könnyű
share
Aranykrumpli
Aranykrumpli

A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük. Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Babgulyás
Babgulyás

A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, és a kockákra vágott húst belerakjuk. Ízesítjük pirospaprikával és delikáttal, felöntjük vízzel, és jó sűrű pörköltet ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe ( vagy használhatunk konzerv babot ) Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. A babot egy edénybe tessz...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Babgulyás
Babgulyás

Főzünk egy jó sűrű pörköltet a húsból. Ennek a fajta babnak nem kell főzési idő ezért csak akkor öntjük a pörkölthöz amikor a hús már vaj puha. Beletesszük a lestyánt is és a csipe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Baconba  tekert krumpli
Baconba tekert krumpli

A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Baconba tekert fasírt
Baconba tekert fasírt

A húst ledaráltam, a hagymát és fokhagymát lereszeltem, petrezselyemzöldet apróra vágtam, hozzáadtam a tojást és a fűszereket és jól összedolgoztam. Hosszúkásra formáztam és bacons...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos csirkemell őzgerincformában!
Baconos csirkemell őzgerincformában!

Elkészítés: A tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bácskai lecsós csirkemáj
Bácskai lecsós csirkemáj

Elkészítés 1. A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre).A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

A húst jól megmossuk majd apró kockákra vágjuk. A hagymát aprítjuk. Paprikát kisebb darabokra vágom. A paradicsom héját eltávolítjuk (leforrázzuk, meghámozzuk). Kevés zsiradékon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bácskai rizses hús csirkemellből barna rizzsel
Bácskai rizses hús csirkemellből barna rizzsel

A rizst főzzük meg félig. A hozzávalókat vágjuk fel. A kókuszolajon kezdjük el megpirítani a hagymát és a csirkemell kockákat. Ha a hús már fehér, és a hagyma üveges,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: McChip
Bajor csülök
Bajor csülök

Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor hús
Bajor hús

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, flekken fűszerrel bedörzsöljünk és félretesszük. Kiolajozott tepsibe burgonyát karikázunk, rátesszük a húsokat. A húsra rákarikázzuk a hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor Nokedli Zöldhagymával
Bajor Nokedli Zöldhagymával

Nokedlit megcsinálom.(liszt,tojás,víz) hagyma--pírítom+sonka+só,bors--pírítom+nokedli--összesütöm+tejszín--főzőm+reszelt sajt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárgombóc
Bakonyi betyárgombóc

A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Balázs-féle lecsó
Balázs-féle lecsó

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd kis pirospaprikával elkeverjük. A paprikát vastagabb szeletekre vágjuk, a pirított hagymához adjuk és felöntjük egy kis...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barátfüle vagy lekváros derelye krumplis tésztából
Barátfüle vagy lekváros derelye krumplis tésztából

A krumplit héjában főzöm, hagyom kihűlni, megpucolom és áttöröm egy nagyobb tálba. Hozzáadom a többi hozzávalót, és rugalmas, puha krumplis tésztát gyúrok. Lisztezett asztalra tesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
BBQ-s quesadilla
BBQ-s quesadilla

A csirkemellet nagyon apró kockára vágjuk. Olajon megpirítjuk, picit megsózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, a levet leöntjük róla. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, bbq-t és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Belül puha, kívül ropogós töltött krumpli.
Belül puha, kívül ropogós töltött krumpli.

Alaposan megtisztítjuk a krumplikat. Bedörzsöljük olajjal. 160 fokon 50-75 percig sütjük őket, amíg kicsit meg nem puhulnak. Amikor kihűltek, mindegyik krumplit hosszában félbe vág...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Berényi szelet  beréttel
Berényi szelet beréttel

A krumplit héjában félpuhára főzzük. A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Betyárkrumpli
Betyárkrumpli

a burgonyát megpucoljuk 1/2 cm. vastag karikára vágjuk -az oldalast előre megfőzzük ,lecsöpögtetjük ,szeleteljük -a burgonyát ősszekeverjük kevés sóval,borsal,füszerpaprikáva...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kristóf
Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)
Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)

-A vöröshagymát kockákra, paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a szalonnát és gombát kisebb szeletekre, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. -A csirkehúst is eldarabolj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bódi Margó: Szabolcsi töltött káposzta
Bódi Margó: Szabolcsi töltött káposzta

A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bogdányi aprópecsenye
Bogdányi aprópecsenye

A húst csíkokra vágjuk. A szalonnát apró kockára daraboljuk, kisütjük, majd rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megszórjuk. A lecsót, a kolbászt és a gombát a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés francia palacsinta (Crepe a’la francaise)
Bögrés francia palacsinta (Crepe a’la francaise)

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bolognaival töltött dagadó
Bolognaival töltött dagadó

A dagadót előkészítem sózom és borsozom kívül és belül majd félreteszem. Közben már odateszem a tészta főzővizét amit alaposan megsózok, amikor felforrt beleteszem a tésztát és újr...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Borjúpaprikás
Borjúpaprikás

A finomra aprított vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk. Ha zsírjára lepirult, beletesszük az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borsópörkölt olbásszal, virslivel galuskával.
Borsópörkölt olbásszal, virslivel galuskával.

A borsót ugyanúgy felteszem főni mintha húsból készülne a pörkölt. Majd, hogy a borsószemek ne unatkozzanak a lábasban, szeletelek bele egy kis füstölt kolbászt is. Ha már majdnem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
borsós csirke máj
borsós csirke máj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsós Paprikás
Borsós Paprikás

hagyma--dínsztelem+só+bors+csirke+petrezselyem+fokhagyma+majoranna+tv.paprika+p.paprika+főtt krumpli.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli

A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit gőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borzas Csirkemell
Borzas Csirkemell

csirkemell-só-bors. burgonyát lereszelem-tojás-fokhagyma-só-bors-liszt-összekeverem. csirkemell-liszt-rá a massza-olajba a maszás fele majd a másik felére is tesszünk masszát köz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói apró pecsenye
Brassói apró pecsenye

A combot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az étolajon kisütjük, majd félre tesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vörö...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói csirkemellből
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Brassói csirkemellből

A vöröshagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre pirítom. Ha kész, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és pár perc alatt összepirítom. A húst felkockázom apróbb darabokra és a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Brassói pulykapecsenye
Brassói pulykapecsenye

1. A burgonyát kefével dörzsölgetve jól megmossuk, majd kb. 1 kiskanálnyi sóval ízesített vízben héjában megfőzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és hűlni hagyjuk. Hideg vizet ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Bundás egytál- meglepetés töltelékkel
Bundás egytál- meglepetés töltelékkel

A két sertésszeletet vékonyra verjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, forró olajban 10 percig mindkét oldalán sütjük. A májat, hagymát, füstölt szalonnát megdaráljuk, utána egy tojás sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonya carbonara
Burgonya carbonara

Melegítsük be a sütőt 200 fokra és vajazzunk ki egy hőálló tálat. A burgonyát szeleteljük fel és tegyük fel főni sós vízben. Hagyjuk főni 10-15 percet, vigyázzunk ne főljön meg tel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Burgonyás csoda
Burgonyás csoda

A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük, és sós vízben megfőzzük. A bacont egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor a burgonya megfőtt egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük és hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Carbonara makaróni
Carbonara makaróni

A tésztát enyhén sós, olajos vízben alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk. Az olajat felhevítjük, közben a bacont, szalonnát, sonkát felcsíkozzuk. A felh...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Carbonara spagetti
Carbonara spagetti

A carbonara spagetti receptjével kapcsolatban van egy jó hírem és egy rossz. A rossz az, hogy amit Olaszországon kívül általában ezen a néven szolgálnak föl – spagetti tejszínes, s...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Corn dog
Corn dog

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Császárszelet
Császárszelet

A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Cserászka
Cserászka

A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Csikós tokány recept
Csikós tokány recept

Vágd csíkokra a kolozsvári szalonnát és a húst, apróra a hagymát és a fokhagymát. 2. 2 evőkanál zsírban vagy olajban pirítsd meg a szalonnát nagy lángon. 3. A szalonna megmaradt...

Elkészítési idő: 125 perc
Nehézség: Közepes
share
Csípős combok burgonyával
Csípős combok burgonyával

A fűszereket egy tálában összekeverjük és a csirkecombokat egyenként jól bedörzsöljük. A tepsibe kevés olajat öntünk és erre helyezzük a csirkecombokat. Előmelegített sütőben 15 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Csípós lecsós hús
Csípós lecsós hús

a rizst feltesszük főni.....a vöröshagymát megpucoljuk kockára vágva olajon megpirítjuk megszórjuk piros paprikával majd beletesszük a húst a a felszelt paprikát és a fűszereket .....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke gulyás
Csirke gulyás

A csirke hús darabokat megpucolom, lemosom folyó víz alatt, tetszés szerint elvágom, és hideg vízbe rakom addig, amíg elkészítem a pörkölt alapot. Az olajat beleöntöm egy fazékba,...

Elkészítési idő: 15-20/perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkeegytál erdészné módra
Csirkeegytál erdészné módra

A vöröshagymát egy evőkanálnyi olajon fedő alatt megpirítjuk, megforgatjuk rajta a feldarabolt csirkét, majd 1 dl borban feloldott paradicsompürével felengedjük. Mellédobunk 2 gere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkegulyás
Csirkegulyás

A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A csirkét feldaraboljuk és a kész hagymán pár percig pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát. Sózzuk, őrölt borss...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Csirkemájas-zöldborsós rizs
Csirkemájas-zöldborsós rizs

1. Először is, elkészítem a párolt rizst, majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig. 2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra v...

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell Joghurtos Fokhagymás Bundába
Csirkemell Joghurtos Fokhagymás Bundába

csirkemell-->csíkokra+sózom. Bunda: tojás+joghurt+liszt+só+paprika+bors+fokhagyma+víz-->palacsinta tészta állagú-->olajba kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Csirkepaprikás
Csirkepaprikás

A fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük. A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a felkockázott paprikát elsőként. Pirítjuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkepörkölt burgonyával
Csirkepörkölt burgonyával

-A húsokat megmossuk, szükség szerint kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. - A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és köz...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos önt
Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos önt

A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkés rakott tészta tejföllel és ropogós szalonna
Csirkés rakott tészta tejföllel és ropogós szalonna

A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös babgulyás
Csülkös babgulyás

Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, v...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Csülök pékné módra
Csülök pékné módra

A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, bedörzsöljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Egybefasírt meglepivel
Egybefasírt meglepivel

Egy keverőtálban elkészítjük a fasírtot. A darált húshoz hozzáadunk 1 darab (előzőleg tejben vagy vízben pár percre beáztatott, majd kinyomkodott) kiflit, 4-5 gerezd zúzott vagy re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Egybefasírt olvadozó sajttal
Egybefasírt olvadozó sajttal

A húsokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és hozzákeverjük a tojásokat. A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymával együtt, majd a zsemlemorzsát is belekeverjük. Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Egylábasos tészta
Egylábasos tészta

A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Erdélyi lucskos káposzta
Erdélyi lucskos káposzta

A húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírthússal töltött csirke vagy pulykamell
Fasírthússal töltött csirke vagy pulykamell

A húst vékony szeletekre vágjuk, megtöltjük fasírthússal, feltekerjük és egy tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk. A tetejét fűszerezzük: fokhagyma, pirospaprika, bors. A hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás rakott krumpli
Fokhagymás rakott krumpli

A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar forgatott rántott hús
forgatott rántott hús

Elkészítése: A húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Főtt csöves kukorica recept
Főtt csöves kukorica recept

A kukorica külső leveleit és bajszát leszedjük, majd az egyik felét egy lábas aljára tesszük. Erre helyezzük rá a kukoricákat, majd a maradék héjakkal lefedjük, annyi vízzel öntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni mert ugye még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fűszeres sertésszelet burgonyával, a sütőből!
Fűszeres sertésszelet burgonyával, a sütőből!

A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gerslis bab kolbásszal
Gerslis bab kolbásszal

A babot 1 éjszakán át hideg vízben áztatjuk. A nyers kolbászt 10-15 cm-es darabokra vágjuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk. A megtisztított zellert és sárgarépát felkockázzuk. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus)
Gombapaprikás recept nokedlivel (klasszikus)

Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk. Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, p...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapörkölt
Gombapörkölt

A kockára vágott hagymát Olíva olajon üvegesre pároljuk, pici vízzel felöntjük, majd lehúzzuk a tűztől és meghintjük piros paprikával, borssal és átforgatjuk. Hozzáadjuk a feldarab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapörkölt nokedlivel, tejföllel
Gombapörkölt nokedlivel, tejföllel

Megpucoljuk és felaprítjuk a hagymát. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pirítjuk. Ha megpirult a hagyma, hozzáadjuk a gombát és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a vizet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Gombapörkölt tejfölössen
Gombapörkölt tejfölössen

A gombát megtisztítjuk szeleteljük. A hagymát felkockázzuk olajon megpírítjuk. Beletesszük a paprikát a szeletelt gombát. Kis vízzel felöntjük, bele a fűszereket. Ha megpuhult a go...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás - csirkés egytál
Gombás - csirkés egytál

A megtisztított alapanyagokat felszeleteljük. A húst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Fél fej hagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás kolbászos tarhonya
Gombás kolbászos tarhonya

A hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk (nekem a szalonnát ki kellett hagynom) és kolbásszal, (virsli) a felkarikázott az olajon megpirítom. A tűzre lángfogó karikát teszek....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GOMBÁS RAKOTT CSIRKEMELL
GOMBÁS RAKOTT CSIRKEMELL

Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. A vöröshagymát és, a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom. Ezután jöhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Gombás sajtos tészta
Gombás sajtos tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát és pár percig pirítjuk. Majd felöntjük a főzőtejszínnel és h...

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás Sertéskaraj Sonkával
Gombás Sertéskaraj Sonkával

hús+olaj-->pírítom+kicsi víz-->tűzálló tálba. Maradék zsírba-hagyma+gomba-->puhára párolom. tojást felverem+petrezselyem+gombához+hússzeletre+sonka+öntet+sajt :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Gombás sertésraguval rakott krumpli
Gombás sertésraguval rakott krumpli

A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombadarabokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás-borsós csirkemell
Gombás-borsós csirkemell

Kevés olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd rárakom a kockára vágott csirkemellet, addig pirítom, míg kifehéredik és levet ereszt. Ráteszem a gombát, kicsit átforgatom és fedő al...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Gombás-pulykamelles egytálétel
Gombás-pulykamelles egytálétel

gy tepsit kikenünk szőlőmagolajjal. Ebbe belehelyezzük a kiklopfolt pulykamell szeleteket, rászórjuk a felszeletelt gombát, majd sózzuk, borsozzuk. A tejföllel elkeverjük az étel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Görög gyros házi pitában
Görög gyros házi pitában

A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A tzatziki elkészítése:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes tészta
Grízes tészta

A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kev...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gulyásleves
Gulyásleves

a marha vagy sertés húst kockára vágom,a csirkét darabjaira szedem,a hagymát apró kockára,a fokhagyma gerezdeket 4 felé vágom és 1 nagy kanál zsíron meg fonnyasztom,rá teszem az ap...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyros
Gyros

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk és egy nagy tálba rakjuk. A fűszerkeveréket és 3 evőkanál olajat a húshoz adunk és jól összekeverjük. Egy éjszakára hűt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyros
Gyros

húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk, a fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük, ha van, időnk kicsit állni hagyjuk. 1-2 kanál olajon megsütjük a húst. A burgonyát h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
GYROS CSIRKEMELLBŐL
GYROS CSIRKEMELLBŐL

A húst apróbb kockákra vágom. Gyros fűszerkeveréket készítek: - Egy kávéskanállal szükséges az alábbi őrölt fűszerekből: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, korian...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyros házi pitából
Gyros házi pitából

Elkészítjük a pitát, összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, pihentetjük fél órát. Ezalatt olajon megpirítjuk a csirkemell-kockákat, fűszerezzük, melegen tartjuk. A tésztát 8 részre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyros háziasan
Gyros háziasan

A combfilét csíkokra vágjuk, összekeverjük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és az olajon aranysárgára sütjük. A zöldségekből salátát készítünk, és megö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyros tzatzikivel és házi pitával
Gyros tzatzikivel és házi pitával

Gyros: a húst felcsíkozzuk. Az olajban elkeverjük a fűszereket, ezzel bepácoljuk a csirkét. Kb 1 órát állni hagyjuk, majd egy serpenyőben kisütjük. Tzatziki: az uborkát lereszel...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

Alaposan tisztítsuk meg a krumplit. Kb. 2-3 mm távolságra szépen vagdossuk be, úgy hogy nyíljanak szét a szeletek. A nyílásba tegyünk sajtot, kakukkfüvet,sózzuk meg,majd olíva ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi  krémsajt
Házi krémsajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi csirkés gyros
Házi csirkés gyros

A csirkemelleket megmossuk és kis darabokra felkockázzuk. Megszórjuk a fűszerrel és öntünk rá egy kis olajat, (egy evőkanál étolaj elég) le fedjük és egy 5-10 percig hűtőben állni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi gyros
Házi gyros

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hortobágyi palacsinta
Hortobágyi palacsinta

Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom a felforrósított olajon, majd belerakom a darált húst és "megkapatom". Hozzáadom a pirospaprikát, fűszereket, a feldarabolt paradicsomot é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hortobágyi vegyes ragú
Hortobágyi vegyes ragú

.Olajon az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát, paradicsomot. Rakd rá az apróra vágott marhalábszárat, sózd, borsozd, fokhagymázd. Pirítsd olya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Péter
Húsleves (marhahúsból)
Húsleves (marhahúsból)

A húst (egy darabban) a hagymával (nem kell meghámozni) és a fűszerekkel 5 liter vízzel egy nagy lábasban feltesszük főni. Először felforraljuk, utána visszavesszük a hőfokot, hogy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos melegszenvics
Húsos melegszenvics

A tojásokat villával összetörjük a vagdalthússal, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, annyi tejfőllel összekeverjük hogy krémes állaga legyen. Füszerezzük sóval borsal. A keny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÚSOS RIZSES KÁPOSZTA
HÚSOS RIZSES KÁPOSZTA

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát,paradicsomot, pár percig pároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk,borsozzuk, megszórjuk a paprikával,rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos sajtos tészta a sütőből
Húsos sajtos tészta a sütőből

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. A paradicsomokat felszeleteljük, belekeverjük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar igazi Brassói aprópecsenye
igazi Brassói aprópecsenye

1. Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra. 2. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ági
Indiai Ötfűszeres Karaj Tepsiben
Indiai Ötfűszeres Karaj Tepsiben

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ínycsiklandó sertéssült burgonyával
Ínycsiklandó sertéssült burgonyával

A húst felszeleteljük, átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk és mellé tesszük a fokhagymagerezdekkel együtt. A paradicsomszószt felönt...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ínyenc rakott krumpli Hobbycheftől
Ínyenc rakott krumpli Hobbycheftől

A krumplikat héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A hagymákat aprítjuk, megdinszteljük, rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, közbe...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Ínyenc sajtkrémmel töltött húspogácsák
Ínyenc sajtkrémmel töltött húspogácsák

Adarált húst, a felszeletelt hagymát, az 1 tojást, a sót és a borsot tedd keverd jól összeA sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy tepsit, vagy hőálló edényt kenj ki vajjal és szórd m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Jászsági csirkemáj
Jászsági csirkemáj

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a szokásos mód...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás tészta
Káposztás tészta

A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk. Nagy lyukú almareszelőn lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Az olajon világos zsemleszínűre pirítjuk a káposztát,...

Elkészítési idő: 1 óra kb.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kefires hűtős lángos*
Kefires hűtős lángos*

Az élesztőt felfuttatjuk, összegyúrjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd sütjük. 2 hétigeltartható

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kenyérlángos
Kenyérlángos

Ha friss élesztővel dolgozom, az kevés cukros langyos tejben felfuttatom. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni, nem kell felfuttatni. A lisztből, krumpliból,olajból, élesz...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Kenyérlángos
Kenyérlángos

A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Ketchupos csirkecomb
Ketchupos csirkecomb

Az egész csirkecombokat megmossuk, majd kettőbe vágjuk és egy kicsit beirdaljuk, hogy a szósz jobban átjárja a csirkét. A ketchupot, a mézet és a szárnyas fűszerkeveréket összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KETCHUPOS HÚS
KETCHUPOS HÚS

A római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát. Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kétszer sült krumpli
Kétszer sült krumpli

Az étek elkészítéséhez úgy fogunk, hogy a krumplit megmossuk, majd egy villával szurkáljuk és már küldhetjük is a sütőbe, mint a hagyományos sült krumplit. Közben egy közepes méret...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Noémi
Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai szezámmagos csirkemell
Kínai szezámmagos csirkemell

A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept
Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept

A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Klasszikus túrógombóc
Klasszikus túrógombóc

Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara. Ha rendbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kocsonya
Kocsonya

A kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem főni. Ha ismét felforrt, hozzáadom a hagymákat, a zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbásszal sült lencseragu
Kolbásszal sült lencseragu

A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Az olívaolajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát meg zellert, és 5 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kolbászhússal töltött burgonya
Kolbászhússal töltött burgonya

.A héjas burgonyát alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, a burgonyákat félbe vágjuk és...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos burgonya őzgerincben
Kolbászos burgonya őzgerincben

A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A burgonyát egy lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és megsózzuk. Fedő alatt puhára főzzük. A vörös hagymát finomra vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Kolbászos krémes burgonya
Kolbászos krémes burgonya

A hagymát apróra vágom, és a vajban megdinsztelem. Adok hozzá 3 kanál lisztet, gyorsan elkeverem, és apránként öntök hozzá tejet. Kevergetve krémes állagúra főzöm. Sózom, borsozom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos-zöldborsós rizs
Kolbászos-zöldborsós rizs

A kolbászt felkarikázzuk,és kisütjük.Beletesszük a rizst,átkavarjuk párszor,hogy a zsír mindenütt bevonja,majd felöntjük a vízzel.Sózzuk,borsozzuk és addig főzzük,amíg a levét el f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Kolozsvári káposzta,
Kolozsvári káposzta,

A savanyú hordóskáposztát vöröshagymás, paprikás zsíron megpárolunk. Személyenként 8 deka rizst számítva megmosunk, szitára öntjük, ha megszikkadt, kevés zsíron megpirítjuk, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Krémsajtos tészta
Krémsajtos tészta

A tésztához felteszem a vizet forrni, közben egy jó kis öntöttvas serpenyőben megcsinálom a mártást. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, szép pirosra sütöm. Hozzáteszek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Krémsajtos-kukoricás rakott krumpli
Krémsajtos-kukoricás rakott krumpli

A burgonyákat alaposan megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt előfőzzük. A darált húst kevés olajon megpirítjuk. A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd karikára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KRUMPLI TOKANY CSIPETKÉVEL
KRUMPLI TOKANY CSIPETKÉVEL

A hagymat aprora vagom, a krumplit kockakra A hagymat uvegesre parolom, hozzateszem a krumplit, es nehanyszor megkeverem Keves vizet ontok hozza, es beleteszem a fuszereket : so,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplifőzelék ( Burgonyafőzelék )
Krumplifőzelék ( Burgonyafőzelék )

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Krumpligolyó
Krumpligolyó

A krumplit puhára főzzük, áttörjük, összedolgozzuk a többi hozzávalóval, diónyi gombócokat formázunk. Zsemlemorzsába nem forgattam, de így is gyönyörűen megsült a forró olajban.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar krumplis recept
krumplis recept

a krumpli adagot ízlésünknek és étvágyunknak megfelelően válasszuk ki. Főzzük meg a krumplikat, hámozzuk meg, majd tőrjük szét egy krumplinyomóval. Borsozzuk, sózzuk, majd alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A hagymát megpucolom, apróra vágom. A krumplit meghámozom, apró kockákra felvágom. A hagymát felteszem kevés zsíron dinsztelődni, amikor már üveges, ráteszem a krumplit, sózom ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplival Rakott Csirkemell
Krumplival Rakott Csirkemell

hús+bors-->kisütöm. krumpli-->kisütöm. hagyma+bacon+petrezselyem+sajt-->dínsztelem. Mártás: por+tejszín+tojás s.-->csirkére+megsütöm :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó
Lecsó

A hagymát felaprítom és egy ek olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felszeletelt paprikát és átforgatom. Sózom, paprikázom, majd hagyom, hogy egy kicsit párolódjon. Hozzáadom a riz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó csípősen
Lecsó csípősen

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a feldarabolt paradicsomot, picit sózzuk, pár percig pároljuk fedő alatt, hogy levet engedjen. Utána hozzáadjuk a felszeletelt paprik...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós csirkemáj
Lecsós csirkemáj

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós nokedli
Lecsós nokedli

A nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lecsós tarhonya - OK
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Lecsós tarhonya - OK

1. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós,zöldborsós csirkemáj
Lecsós,zöldborsós csirkemáj

A szalonnát kevés olajon pirítom,majd a hagymát adom hozzá,sózom egy picit.Amikor kellően puhult a paprika,paradicsom,piros paprika,végül a máj..készre sütöm,fűszerezem,zöldborsóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
LENCSEGULYÁS
LENCSEGULYÁS

A lencset jol megmostam es lecsepegtettem A hagymat,sargarepat kockakra vagtam A fokhagymat átpréseltem Egy keves olajon megparoltam a hagymat es a sargarepat,hozza adtam a lenc...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Az adatlapja alapján ezteket az ételeket is kedvelné
Avatar
Írta: GyniBalzs
próba2
próba2

próba2

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

A keverőtálba a folyadékokat tesszük először, majd a szilárd hozzávalókat, utána összekeverjük, és állni hagyjuk húsz percet a hűtőszekrényben. Végül óvatosan olajozott palacsint...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

Elkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csavart csiga
Kakaós csavart csiga

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: zskoncz
bögrés, habos palacsinta
bögrés, habos palacsinta

szétváslasztom a tojásokat. a sárgáját kikeverjük a cukorral, tejjel, v.cukorral. majd hozzáadom a lisztet, és finoman belekeverem a tojások habját. ebből a masszából palacsintá...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha joghurtos zsemle
Puha joghurtos zsemle

A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brokkolifasírt
Brokkolifasírt

1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. 2.A különböző magvakat száraz serpeny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből
Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszáb...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parmezános kínai kel saláta
Parmezános kínai kel saláta

A kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam e...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csicseriborsós csirke
Csicseriborsós csirke

A kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem. A tésztavizet felteszem forralni. A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni kezdem a pici...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Répafasírt
Répafasírt

A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig b...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsos lasagne
Húsos lasagne

A hagymát apró darabokra vágjuk és kis olajban megdinszteljük. Befüszerezzük borssal sóval pirospaprikával,majd beletesszük a darált húst.Addig főzzük míg jó lesz. A margarint me...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Sárgarépa-főzelék zöldségfasírttal
Sárgarépa-főzelék zöldségfasírttal

Megmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…) Lereszeltük hosszabb darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Paleos mákos-banános pite
Paleos mákos-banános pite

1. lépés A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fűszerrel. 2. lépés Adjuk hozzá a vizet, aztán egyenként a tojásokat, majd a kókuszzsírt. 3. lépés Jól d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Almás-diós sütemény
Almás-diós sütemény

Elkészítés: Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás csiga
Pizzás csiga

Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sportszelet
Sportszelet

A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy tepsibe terít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa Haypál Viki módra
Császármorzsa Haypál Viki módra

: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás krumpli K.T Zsófi módra
Paprikás krumpli K.T Zsófi módra

Én szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bőrrák- kókuszolaj és szódabikarbóna
Bőrrák- kókuszolaj és szódabikarbóna

Az anyukám anyagcsere-egyensúlya teljesen felborult, és egy eléggé ronda seb formájában mutatkozott meg a rák a fejbőrén. Gyakran vérzett, sebesedett, újra és újra. A seb olykor há...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk