menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemájas-zöldborsós rizs


Írta:

Elk. idő: kb. 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg. friss csirkemáj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom (szezonon kívül, hámozott olasz konzervparadicsom)
1-2 ág friss kakukkfű
1 csésze mirelit zöldborsó
1 csésze jázmin rizs
alaplé
vaj
só,
bors,
majoránna
kakukkfű

Elkészítés:


1. Először is, elkészítem a párolt rizst, majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig.
2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát.
3. Rádobom a kisebb darabokra vágott csirkemájat amit addig pirítok, míg színt nem kap mindenhol, ekkor rászórom a kakukkfüvet, egy csipet majoránnát rámorzsolok és alaposan megborsozom.
4. Ezután felöntöm annyi alaplével, hogy majdnem ellepje 4-5 percig közepesnél erősebb fokozaton párolom, közben ráreszelem a fokhagymát.
5. Megszórom a tetejét a zöldborsóval és a kockákra vágott paradicsommal, lefedem és még 5-6 percig párolom, míg a borsó megpuhul.
6. Ezután megsózom a májas ragut (előbb ne sózzuk mert a máj megkeményedik), hozzákeverem a párolt jázmin rizst és már csak addig hagyom a tűzhelyen míg a rizs is összemelegszik a májjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azonnal frissen tálaljuk, mert melegítve nem az igazi. Friss kenyérrel és savanyúsággal, mondjuk almapaprikával vagy csemegeuborkával kínáljuk.
Tipp! Csirkemáj helyett készíthetjük borjú, pulyka vagy nyúlmájból is.
Rizs helyett keverhetjük főtt tarhonyával is.
Gyors, egyszerű és finom étel. Ízletes szaftos májragú és rizs, ez egy kellemes párosítás, érdemes kipróbálni!

Csirkemájas-zöldborsós rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Évi
Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta

A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinszteljü...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges tepsis csirke
Zöldséges tepsis csirke

A zöldségeket tetszés szerint felvagdaljuk. A tepsibe alufóliát teszünk. Meglocsoljuk olívával, és a zöldségeket beleszórjuk. A húst megmossuk, besózzuk, majd a zöldségekre sorb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal
Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal

A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Csirkemell sajtmártással, spagettiágyon
Csirkemell sajtmártással, spagettiágyon

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk