menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemájas-zöldborsós rizs


Írta:

Elk. idő: kb. 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg. friss csirkemáj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom (szezonon kívül, hámozott olasz konzervparadicsom)
1-2 ág friss kakukkfű
1 csésze mirelit zöldborsó
1 csésze jázmin rizs
alaplé
vaj
só,
bors,
majoránna
kakukkfű

Elkészítés:


1. Először is, elkészítem a párolt rizst, majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig.
2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát.
3. Rádobom a kisebb darabokra vágott csirkemájat amit addig pirítok, míg színt nem kap mindenhol, ekkor rászórom a kakukkfüvet, egy csipet majoránnát rámorzsolok és alaposan megborsozom.
4. Ezután felöntöm annyi alaplével, hogy majdnem ellepje 4-5 percig közepesnél erősebb fokozaton párolom, közben ráreszelem a fokhagymát.
5. Megszórom a tetejét a zöldborsóval és a kockákra vágott paradicsommal, lefedem és még 5-6 percig párolom, míg a borsó megpuhul.
6. Ezután megsózom a májas ragut (előbb ne sózzuk mert a máj megkeményedik), hozzákeverem a párolt jázmin rizst és már csak addig hagyom a tűzhelyen míg a rizs is összemelegszik a májjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azonnal frissen tálaljuk, mert melegítve nem az igazi. Friss kenyérrel és savanyúsággal, mondjuk almapaprikával vagy csemegeuborkával kínáljuk.
Tipp! Csirkemáj helyett készíthetjük borjú, pulyka vagy nyúlmájból is.
Rizs helyett keverhetjük főtt tarhonyával is.
Gyors, egyszerű és finom étel. Ízletes szaftos májragú és rizs, ez egy kellemes párosítás, érdemes kipróbálni!

Csirkemájas-zöldborsós rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Toroskáposzta
Toroskáposzta

A húst felkockázom.Egy nagyobb edényben kezdem el főzni.Teszek rá,fokhagymát bőségesen,sót és borsot,babérlevelet.Én 2 levelet morzsoltam bele. Míg fő ,beáztatjuk a savanyú káposz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Krémes csirkés tortellini leves
Krémes csirkés tortellini leves

A hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk. Egy n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Carbonara spagetti
Carbonara spagetti

A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat felverjük, majd elkeverjük a tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd h...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor nokedli - zöldhagymával
Bajor nokedli - zöldhagymával

Kifőzzük a nokedlit. A hagymát karikára vágjuk, a sonkát kis kockákra. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát (újhagymát zölddel együtt), ha már majdnem kész, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk