Családireceptkönyv.hu

Csirkemájas-zöldborsós rizs


Írta:

Elk. idő: kb. 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg. friss csirkemáj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom (szezonon kívül, hámozott olasz konzervparadicsom)
1-2 ág friss kakukkfű
1 csésze mirelit zöldborsó
1 csésze jázmin rizs
alaplé
vaj
só,
bors,
majoránna
kakukkfű

Elkészítés:


1. Először is, elkészítem a párolt rizst, majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig.
2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát.
3. Rádobom a kisebb darabokra vágott csirkemájat amit addig pirítok, míg színt nem kap mindenhol, ekkor rászórom a kakukkfüvet, egy csipet majoránnát rámorzsolok és alaposan megborsozom.
4. Ezután felöntöm annyi alaplével, hogy majdnem ellepje 4-5 percig közepesnél erősebb fokozaton párolom, közben ráreszelem a fokhagymát.
5. Megszórom a tetejét a zöldborsóval és a kockákra vágott paradicsommal, lefedem és még 5-6 percig párolom, míg a borsó megpuhul.
6. Ezután megsózom a májas ragut (előbb ne sózzuk mert a máj megkeményedik), hozzákeverem a párolt jázmin rizst és már csak addig hagyom a tűzhelyen míg a rizs is összemelegszik a májjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azonnal frissen tálaljuk, mert melegítve nem az igazi. Friss kenyérrel és savanyúsággal, mondjuk almapaprikával vagy csemegeuborkával kínáljuk.
Tipp! Csirkemáj helyett készíthetjük borjú, pulyka vagy nyúlmájból is.
Rizs helyett keverhetjük főtt tarhonyával is.
Gyors, egyszerű és finom étel. Ízletes szaftos májragú és rizs, ez egy kellemes párosítás, érdemes kipróbálni!

Csirkemájas-zöldborsós rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A húst felkockázom, a hagymát apróra vágom, majd olajon megpirítom a kuktában. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lesz,hozzáadom a húst, meghintem köménnyel és fehérre pirítom, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Kelkáposztás tészta
Kelkáposztás tészta

Egy nagyobb lábasban zsírjára sütjük a kockázott bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítjuk tovább. Végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Rakott kelkàposzta
Rakott kelkàposzta

A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje. A hagymát megpucoljuk, kockák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tepsis bundáskenyér
Tepsis bundáskenyér

Egy tepsit kikenünk olajjal. Elrendezzük benne a kenyér szeleteket. A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk. Rákanalazz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk