Családireceptkönyv.hu

Gyros!


Írta:

Elk. idő: 2.5 óra
Adag: 10 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

---Hús:---

4 tk szárított oregánó
1 tk édesnemes paprika
4 tk fokhagyma granulátum
3 tk só
2 tk őrölt fekete bors
1 tk őrölt szerecsendió
1 kg csirke felső comb filé (bőrös)
2-3 ek olívaolaj


---Tzatziki:---

3 gerezd fokhagyma
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
3 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
2,5 dl tejföl
2,5 dl görög joghurt
2 kígyóuborka
ízlés szerint kapor


---Csípős szósz:---

4-5 db kápia paprika
1+4 ek olívaolaj
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
1 ek csilipehely vagy más csípős paprika (ízlés szerinti mennyiségben)
1 ek fehérborecet


---Pita (10 db):---

A kovászhoz:
3-4 g friss élesztő
125 g 30 C-os víz
100 g magas sikértartalmú finomliszt

---A tésztához:---

195 g 22 C-os víz
200 g finomliszt
250 g rétesliszt
40 g porcukor
7 g finomított tengeri só

---A gyros összeállításához:---

paradicsom
lilahagyma

Elkészítés:


A hús fűszereit jól össze keverem,a húst bedörzsölöm vele. Tepsit kizsírozom,bele rakom a combfiléket bőrrel lefelé.Hűtőbe teszem,míg a pitát elkészítem. Majd: Fólia alatt megsütjük. Majd ha megfoghatóra hűlt,felszeletelem,és száraz serpenyőben átsütöm.
Pita:
Kovászt készítek 4 g élesztőből,125 g langyos víz,10 dkg kenyérliszt.
Ezeket jól elkavarom. Másfél óra múlva lesz jó.
A kovászt tálba rakom,adok hozzá 195 g langyos vizet,20 dkg réteslisztet,25 dkg sima lisztet, 40 g porcukrot,7 g sót.
Alaposan kidagasztom,1 órát kelesztem.
Ezalatt megcsinálom a tzatzikit és a csípős szószt.
Tzatziki:
3 gerezd fokhagymát 1 tk. sóvak pépesre zúzok. Ehhez adom az olajat és az ecetet. Nagy tálban összekeverem a tejfölt és görög joghurtot,bele a fűszeres olaj. Jól elkeverem. 2 kígyóuborkát reszelek bele nagy lyukon. Elkeverem.
Csípős szósz:
Lepirítom a kápiát,só,bors,ha összeesik jöhet rá a csípős,összeforgatom. Aprítógépben 4 ek olivával és 1 ek. ecettel felaprítom. Kész vannak a szószok.
A tepsit átrakom a sütőbe lefóliázva.
A pita megkelt. Deszkára borítom,átgyúrom.
10 felé vágom,minden szélt alá gyűrök,hogy kis gombócok legyenek. Pár percig hagyom pihenni.
Ezután kerekre nyújtom. 0,5 cm vastagra. Megsült a husi?
230 fokra melegítem a sütőt tepsivel együtt! Szórok bele lisztet,és bedobálom a pitákat. 5 perc alatt felfújódik és megbarnul!
Összeállítás:
A pitából levágok egy darabot,Kevés tzatziki,lila hagyma,paradicsom,sok fűszeres husi,tzatziki,paradicsom,hagyma,csípős szósz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
ERDELYI TOLTOTT KAPOSZTA
ERDELYI TOLTOTT KAPOSZTA

Eloszor a rizset kozepes kemenysegure megparolom az aprora vagott hagymaval Hulni teszem A daralt hust osszegyurom a soval,borssal, a kihult rizzsel Megtoltom a kaposzta levele...

Elkészítési idő: 4-5 ora
Nehézség: Közepes
share
Cserászka
Cserászka

A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darálthússal töltött zsemle✓
Darálthússal töltött zsemle✓

hagyma+olaj+hús-->vízzel felöntöm+puhára főzőm+p.paprika+fokhagyma-->átkeverem(paradicsom,só,bors)-->összefőzőm és bele a zsömlébe--sütőbe és rá a sajt :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kínai szezámmagos csirke
Kínai szezámmagos csirke

Csirke: A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítek. Legalább 20 percet pihentetem (tojás és tej szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés utá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk