menu

Családireceptkönyv.hu

Gyros!


Írta:

Elk. idő: 2.5 óra
Adag: 10 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

---Hús:---

4 tk szárított oregánó
1 tk édesnemes paprika
4 tk fokhagyma granulátum
3 tk só
2 tk őrölt fekete bors
1 tk őrölt szerecsendió
1 kg csirke felső comb filé (bőrös)
2-3 ek olívaolaj


---Tzatziki:---

3 gerezd fokhagyma
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
3 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
2,5 dl tejföl
2,5 dl görög joghurt
2 kígyóuborka
ízlés szerint kapor


---Csípős szósz:---

4-5 db kápia paprika
1+4 ek olívaolaj
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
1 ek csilipehely vagy más csípős paprika (ízlés szerinti mennyiségben)
1 ek fehérborecet


---Pita (10 db):---

A kovászhoz:
3-4 g friss élesztő
125 g 30 C-os víz
100 g magas sikértartalmú finomliszt

---A tésztához:---

195 g 22 C-os víz
200 g finomliszt
250 g rétesliszt
40 g porcukor
7 g finomított tengeri só

---A gyros összeállításához:---

paradicsom
lilahagyma

Elkészítés:


A hús fűszereit jól össze keverem,a húst bedörzsölöm vele. Tepsit kizsírozom,bele rakom a combfiléket bőrrel lefelé.Hűtőbe teszem,míg a pitát elkészítem. Majd: Fólia alatt megsütjük. Majd ha megfoghatóra hűlt,felszeletelem,és száraz serpenyőben átsütöm.
Pita:
Kovászt készítek 4 g élesztőből,125 g langyos víz,10 dkg kenyérliszt.
Ezeket jól elkavarom. Másfél óra múlva lesz jó.
A kovászt tálba rakom,adok hozzá 195 g langyos vizet,20 dkg réteslisztet,25 dkg sima lisztet, 40 g porcukrot,7 g sót.
Alaposan kidagasztom,1 órát kelesztem.
Ezalatt megcsinálom a tzatzikit és a csípős szószt.
Tzatziki:
3 gerezd fokhagymát 1 tk. sóvak pépesre zúzok. Ehhez adom az olajat és az ecetet. Nagy tálban összekeverem a tejfölt és görög joghurtot,bele a fűszeres olaj. Jól elkeverem. 2 kígyóuborkát reszelek bele nagy lyukon. Elkeverem.
Csípős szósz:
Lepirítom a kápiát,só,bors,ha összeesik jöhet rá a csípős,összeforgatom. Aprítógépben 4 ek olivával és 1 ek. ecettel felaprítom. Kész vannak a szószok.
A tepsit átrakom a sütőbe lefóliázva.
A pita megkelt. Deszkára borítom,átgyúrom.
10 felé vágom,minden szélt alá gyűrök,hogy kis gombócok legyenek. Pár percig hagyom pihenni.
Ezután kerekre nyújtom. 0,5 cm vastagra. Megsült a husi?
230 fokra melegítem a sütőt tepsivel együtt! Szórok bele lisztet,és bedobálom a pitákat. 5 perc alatt felfújódik és megbarnul!
Összeállítás:
A pitából levágok egy darabot,Kevés tzatziki,lila hagyma,paradicsom,sok fűszeres husi,tzatziki,paradicsom,hagyma,csípős szósz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

1. Először készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd ízlés szerinti méretű kockákra a húst, a sertéspörköltbe általában 1,5-2 cm-es húskockákat teszünk. Vágd apróra a hagy...

Elkészítési idő: 125 per
Nehézség: Közepes
share
Avatar Székelykáposzta
Székelykáposzta

A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól. A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Balázs-féle lecsó
Balázs-féle lecsó

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd kis pirospaprikával elkeverjük. A paprikát vastagabb szeletekre vágjuk, a pirított hagymához adjuk és felöntjük egy kis...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rakott tarhonya kolbásszal és tojással
Rakott tarhonya kolbásszal és tojással

Kát kanál forró zsírban vagy olajban megpirítunk egy közepes fej, apró kockára vágott vöröshagymát és fél kiló tarhonyát. Amikor rózsaszínű a tarhonya, megsózzuk, és annyi vízzel ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk