• 1 db jó nagy fej karalábé (megmértem 50 dkg volt)
• 1 púpos evőkanál füstölt mangalicaszalonna zsírja
• 1 nagyobb fej hagyma
• 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
• 1 db bácskai zöldpaprika
• só, őrölt bors, kevés őrölt pirospaprika
• bőven majoránna
1. A karalábét megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
2. A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát megtisztítjuk, és apróra összevagdaljuk.
3. A füstölt szalonna zsírján a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldpaprikát, picit összesütjük.
4. Hozzáadjuk a karalábét és a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, lefedve pároljuk, míg megpuhul a karalábé. ( Nem kell túl puhára)
5. Ezután fedő nélkül 1-2 perc alatt nagy lángon lesütjük zsírjára, közben néha óvatosan megkeverjük.
Tört burgonya készítése:
A törtburgonyát mi úgy készítjük, hogy, a megfőtt, leszűrt, áttört burgonyát vajjal, kevés tejföllel, vagy tejszínnel és a saját levének egy részével keverjük krémesre.
Elkészítése: A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával e...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egész egyszerűen összekavarjuk (egy botmixer precízebb, ha nem vagy mosogatás-gyűlölő) és el is készült a pizzánk alapja. Szilikonos sütőlapra vagy kókuszzsírr...
Elkészítési idő: 20-25 percA káposztát két fazékba osztom, mert nem fér rá a gombóc, és fedő alatt kb 20 percig gőzben főzöm. Ne emelgesd a sapkáját, üvegfedőt tegyél rá, ha van
Elkészítési idő: