• 1 db jó nagy fej karalábé (megmértem 50 dkg volt)
• 1 púpos evőkanál füstölt mangalicaszalonna zsírja
• 1 nagyobb fej hagyma
• 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
• 1 db bácskai zöldpaprika
• só, őrölt bors, kevés őrölt pirospaprika
• bőven majoránna
1. A karalábét megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
2. A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát megtisztítjuk, és apróra összevagdaljuk.
3. A füstölt szalonna zsírján a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldpaprikát, picit összesütjük.
4. Hozzáadjuk a karalábét és a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, lefedve pároljuk, míg megpuhul a karalábé. ( Nem kell túl puhára)
5. Ezután fedő nélkül 1-2 perc alatt nagy lángon lesütjük zsírjára, közben néha óvatosan megkeverjük.
Tört burgonya készítése:
A törtburgonyát mi úgy készítjük, hogy, a megfőtt, leszűrt, áttört burgonyát vajjal, kevés tejföllel, vagy tejszínnel és a saját levének egy részével keverjük krémesre.
Elkészítés: A főtt csülköt felszeleteljük. A nyers burgonyát és a hagymát karikára vágjuk. Megfőzzük a tojást, közben olaj jal kikenjük a tepsit. Beletesszük a burgonyát, amit s...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KönnyűA szójagranulátumot beáztatjuk sós vízbe, és félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük egy szűrőben, egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, felkockázzuk apróra, kis olajon megdinszteljük, rádobjuk a megmosott, felkockázott húst -. Sóval,borsal pirospaprikával fűszerezzük, felöntjük vízzel, félpu...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA hagymát karikára vágjuk, a szalonnákat felkockázzuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe tesszük a szalonnákat, és kiolvasztjuk őket. Hozzáadjuk a karikár...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű