50 dkg darált pulykahús
40 dkg darált sertéshús
2 tojás
8 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanál bazsalikom
fél teáskanál oregánó
1-2 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
14 dkg reszelt parmezán
6 dkg zsíros sajt
4 evőkanál paradicsomszósz
só, bors
A húsokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és hozzákeverjük a tojásokat. A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymával együtt, majd a zsemlemorzsát is belekeverjük. Jól összekeverjük, majd egy kiolajozott, hőálló edénybe simítjuk. 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ezután rákenjük a paradicsomszószt és megszórjuk a reszelt sajtokkal, majd 14 percen át sütjük. Amikor a sajt ráolvadt, hagyjuk egy kicsit hűlni, megszórhatjuk bazsalikommal és szeletelhetjük.
A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: 50 per Nehézség: KözepesA húst apró kockára vágjuk, és a olajon fehérre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ez idő alatt elkészítjük a nokedlit. A hozzávalókat ös...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA törökök a tojást ráütik még melegen, leveszik a fedőt, és csak lágyra engedik sülni a tükörtojást rajta. Majd a kenyeret használva evőeszközként, tunkolva eszik. (Külön élvezet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt 2 cm- es darabokra vágom, átfúrom a nyers tésztával. Forró vízben kifőzöm. A raguhoz megdinsztelem a hagymát, rádobom a felszeletelt szalonnát, fokhagymát, fűszereket, g...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű