Családireceptkönyv.hu

Egybefasírt olvadozó sajttal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált pulykahús
40 dkg darált sertéshús
2 tojás
8 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanál bazsalikom
fél teáskanál oregánó
1-2 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
14 dkg reszelt parmezán
6 dkg zsíros sajt
4 evőkanál paradicsomszósz
só, bors

Elkészítés:


A húsokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és hozzákeverjük a tojásokat. A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymával együtt, majd a zsemlemorzsát is belekeverjük. Jól összekeverjük, majd egy kiolajozott, hőálló edénybe simítjuk. 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ezután rákenjük a paradicsomszószt és megszórjuk a reszelt sajtokkal, majd 14 percen át sütjük. Amikor a sajt ráolvadt, hagyjuk egy kicsit hűlni, megszórhatjuk bazsalikommal és szeletelhetjük.

Egybefasírt olvadozó sajttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

Szóval elsőként a tésztát gyúrom össze (bár a franciák többsége a boltban kapható kész tésztát használja, én kevésbé szeretem, olcsóbb és finomabb az itthon készült, ráadásul öt pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Spenót
Spenót

A spenótot megfőzzük sós vízbe, amikor már megpuhult készítünk egy fokhagymás rántást. Felengedjük tejjel. A vízből kiszedjük a spenótot. Késsel összedaraboljuk és beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk. Majd beletesszük a forr...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Céklakrémleves édesburgonyával
Céklakrémleves édesburgonyával

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldségeket meghámozzuk, és 1 centis kockára vágjuk. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üveges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk