6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szilvalekvár
A hőálló tál kikenéséhez:
margarin
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.
A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!
Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.
A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.
dafsd
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a búzadarát, és beleforgatjuk a papírtörlőn leszárított meggyet. A masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felcsíkozzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a petrezselymet és a snidlinget aprítjuk. A gombát megpucoljuk, vékonyra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, roppanósra sütjük...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük a zacskón szereplő utasítások szerint, majd leszűrjük. Az olajat felmelegítük egy serpenyőben, rátesszük a fokhagymát, és amikor aranyszínűvé válik, kivesszük...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű