1/2 kg csirke (mell, vagy comb filézve)
2 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
só, bors,
natúr kukoricapehely
Állítsd a sütőt 200 C fokra.
Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot.
Forgasd a pácba a csirke darabokat.
Törd apróra a a kukoricapelyhet.
Szedd le a húsról a felesleges pácot és forgasd meg a kukoricapehelyben.
Tedd egymás mellé a sütőpapírra és 15-18 perc alatt süsd ropogósra!
Még zamatosabb lesz a hús, ha hagyod a pácban állni egy ideig!
Próbáld ki joghurtos páccal is!
Elkészítés 40 perc A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne, felöntjük a tejszín és tej keverékével, sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük. Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, ho...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA zsemléket félbevágjuk, belsejüket kiszedjük és kevés növényi tejszínnel meglocsolva állni hagyjuk. Az apró rózsákra szedett brokkolit gőzben megfőzzük. A többi zöldséget apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű