8-10 kisebb, tölteni való paprika
1/2 kg darált sertéscomb
1 fej hagyma, finomra vágva
1 tojás
1 tk. fűszerpaprika
2 ek. rizsszemtészta
50 dkg sűrített paradicsom vagy 1-1,5 l passzírozott paradicsom
édesítő (Lowely Sweet) ízlés szerint
só, bors, ízlés szerint
A húsgombóchoz gyúrd egybe a darált húst, a hagymát, a tojást, a rizsszemtésztát, a sót és a fűszereket. Használj kicsit több borsot, mint szoktál, nagyon jól illik a töltött paprikához.
A megtisztított paprikákat töltsd meg a bekevert húspéppel.
Egy lábasban tegyél fel forrni vizet, kb 5 cm magason álljon a víz. Ha felforrt, óvatosan helyezd bele a megtöltött paprikákat, majd mehet a lábosba a paradicsompüré is. Sózd meg a főzővizet is - ekkor még híg lé. Aki szereti, élénk ízű zöldfűszereket is tehet a leendő szószba: például a zellert, vagy az olaszos fűszereket (bazsalikomot, kakukkfüvet v. oregánót). ! Pár csepp édesítőt is adhatsz hozzá, ez elveszi a paradicsom savanyú ízét.
Alacsony fokozaton, fedő alatt főzd a töltött paprikát. A végére szépen besűrűsödik a szósz, hiszen a rizsszemtészta magába szívja a főzővíz egy részét.
A szósz nem tartalmaz cukrot és nincs rántással sem sűrítve, igazán szénhidrátszegény étel.
A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágot...
Elkészítési idő:1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sütőtálba szórjuk, összekeverjük sóval, borssal és 2 ek. olajjal. Alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig párol...
Elkészítési idő: 2 óraMinden zöldséget vékony hosszú csíkokra vágok, vajon vegetával megdinsztelem . Közben egy tepsi alját kirakom baconnel, majd a csirkecombokat elvágom, azokat is betekerem szalonn...
Elkészítési idő: 1,2 óra