300 ml langyos tej
- 80 ml olaj
- 1 db tojás
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárazélesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 2 teáskanál só
Tetejére:
- 1 tojás
A töltelék szabadon variálható, az alap lehet paradicsomos vagy tejfölös, a többi pedig szintúgy a fantáziánkra és az ízlésünkre van bízva, vagy arra hogy éppen mit találunk a hűtőnkben. Én pizza szószt kentem (illetve kentek a lányok) a tésztára, arra pedig sonka került, édes kukorica és sajt.
Nézzétek csak milyen segítségem volt :-) Egy tündér, egy hercegnő és egy édes kis manó:
20130926_113125
Elkészítése:
A hozzávalókat a kenyérsütő gép segítségével, vagy kézzel megdagasztjuk, majd addig hagyjuk kelni, míg a kétszeresére nem növekszik a tészta. Ekkor lisztezett felületre borítjuk, kettévágjuk. Külön-külön kinyújtjuk őket, mindkettő tetejét megkenjük a kívánt alappal, majd ráhelyezzük a feltéteket és szorosan feltekerjük őket.
20130926_114051
A kalácsok tetejét megkenjük tojással, ezután sütőpapírral bélelt tepsibe kerülnek. Harminc perc alatt, 180 fokon pirosra sütjük őket!
A gyerekeket pedig ki ne hagyjátok! Imádni fognak kenni, szórni, kóstolni! :-)
20130926_114539
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni. Közben szintén kb 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk. Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog. Közben a vöröhag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFőzd meg a quinoát, és ha nem konzervből készíted, a feketebabot is. A felaprított hagymát dinszteld meg olajon, majd keverd hozzá a húst, és főzd 15-20 percig. A félig főtt hú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű