300 g finomliszt
50 ml g olaj
100 ml hideg víz
1 kk. só
1 kk.sütőpor
200 g reszelt sajt (füstölt)
zúzott fokhagymával elkevert olaj ízlés szerint
A lisztet , sütőport és a sót, elkeverjük. Hozzáöntjük a olajat és a vizet, sima tésztát gyúrunk.
A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket formázunk.
A korongokat reszelt sajttal megszórjuk, becsomagoljuk, majd még egyszer kinyújtjuk.
Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést követően fokhagymás olajjal megkenjük.A fokhagymás olajhoz a zúzott fokhagymát elkeverjük az olajjal
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) . Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat. A zsiradékot átöntöm...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: NehézA paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold ki...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA bolognai ragu elkészítése: Egy fazékban felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a petrezselymet, amivel egy picit hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű