Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

34.Sajtos fokhagymás kenyérlepény


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


300 g finomliszt
50 ml g olaj
100 ml hideg víz
1 kk. só
1 kk.sütőpor
200 g reszelt sajt (füstölt)
zúzott fokhagymával elkevert olaj ízlés szerint

Elkészítés:


A lisztet , sütőport és a sót, elkeverjük. Hozzáöntjük a olajat és a vizet, sima tésztát gyúrunk.
A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket formázunk.
A korongokat reszelt sajttal megszórjuk, becsomagoljuk, majd még egyszer kinyújtjuk.
Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést követően fokhagymás olajjal megkenjük.A fokhagymás olajhoz a zúzott fokhagymát elkeverjük az olajjal

34.Sajtos fokhagymás kenyérlepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás csirke
Paprikás csirke

Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) . Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat. A zsiradékot átöntöm...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Shakshuka - lecsó
Shakshuka - lecsó

A paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold ki...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
pásztor tarhonya
pásztor tarhonya

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lasagne, ahogyan az olaszok készítik…
Lasagne, ahogyan az olaszok készítik…

A bolognai ragu elkészítése: Egy fazékban felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a petrezselymet, amivel egy picit hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk