A szószhoz
4 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej hagyma - vörös
4 gerezd fokhagyma
50 ml víz
3 csipet só
bors - fekete (őrölt)
1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
1 púpozott teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
250 g sertéshús
250 g marhahús (darált)
200 g sűrített paradicsom
A tésztához
2 L víz
1 kiskanál só
50 ml étolaj
300 g tészta - spagetti (száraz)
A díszítéshez
bazsalikom (friss, vagy szárított)
sajt - parmezán
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Ledaráljuk a húsokat. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz! A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk. A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.
Elkészítés: A rizst a zöldborsóval megpárolom. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűDijoni burgonya – 3-4 adag, 500 kcal/adag Hozzávalók: 1 kg burgonya 2,5 dl tejszín 1,5 dl tej 2 evőkanál dijoni mustár 1 kis üveg kapribogyó 2 tojás sárgája 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz újkrumplit alaposan dörzsöljük át, mossuk meg, daraboljuk fel, és sós vizben 10 perec alatt főzzük elő. Az apróra kockázott szalonnát süssük zsírjára. A tejszint egy lábosban ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézhús+só,bors+majoranna. hagyma--pírítom+hús--sütöm+pirosarany+paradicsom+víz--puhára párolom. tejszín+liszt+mustár+víz-->húsra öntöm--összeforralom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű