-60 dkg disznócomb ( vagy más zsirosabb hús
-80 dkg káposzta
-15 dkg rizs
-só
- bors,pirospaprika
-őrölt kömény
-zsiradék
Bármilyen húst használhatunk hozzá csak ne legyen túl száraz
-Egyenlő darabokra vágjuk
-A hagymát zsiradékon megpároljuk,pirospaprikával ,megszorjuk,felengedjük kevés vizzel ,belerakjuk a húst
-Sózzuk,borsozzuk ,őrölt köménymaggal fűszerezzük és fedő alatt félipuhára főzzük
Hozzákavarjuk a közben vékonyra vágott káposztát .majd annyi vizzel főzzük ,amennyi éppen csak ellepi
-Amikor a káposzta félig megpuhult ,belekavarjuk a megmosott rizst,és fedő alatt szükség szerint vizzel pótolva főzzük
Megjegyzés .....nem jó ha száraz ,anmnyi vizzel pótoljuk ,hogy elég leveses legyen
A csülköt alaposan megmossuk,megtisztítjuk. Fazékba rakjuk,annyi vizet öntünk rá amennyi bőven ellepi. Megsózzuk,az egész borssal,az elfelezett hagymával,babérlevéllel,fokhagymáv...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: NehézA tojásokat villával összetörjük a vagdalthússal, a hagymát nagyon apró kockára vágjuk, annyi tejfőllel összekeverjük hogy krémes állaga legyen. Füszerezzük sóval borsal. A keny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt spenótot többször átöblítjük. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadunk két, finomra aprított fokhagymagerezdet. A spenótot rádobjuk, és erős lángos annyi ideig pirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű