Tésztához:
Szükség szerint víz
Szükség szerint só
250 g fodros nagykocka tészta
1-2 ek étolaj
100-150 g túró (ízlés szerint)
Tojásos lecsóhoz:
2-3 ek étolaj
1 db közepes vöröshagyma
1 db paprika
1-2 db paradicsom
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
2 db "L"-es méretű tojás
Ízlés szerint bacon
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 1-2 evőkanálnyi olajjal elkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Közben a hagymát, paprikát és a paradicsomot csíkokra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, végül a paradicsomot. Közben sózzuk, borsozzuk. Amikor kész a lecsó, ráöntjük a sóval enyhén felvert tojásokat és pár perc alatt készre sütjük. Aki szereti, süthet mellé kockára vágott bacont is. Összeállítjuk az ételt; a tésztára rakjuk a túrót, majd ízlés szerint a bacont, végül a tojásos lecsót.
Lényegében rizses hús, csak nem megszokott módon több szafttal rendelkezik és paradicsomos alappal készül, ami határozottan nem rontja el. Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, a paprikát, cukkinit, paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben olajat forrósítu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg, most meg és vágd kb. 2 cm-es kockákra a burgonyát, hagyd hideg vízben állni, hogy ne barnuljon meg. Vágd apróra a hagymát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű