1 kg krumpli
kb. 1/2 kg liszt
só
zsír
A krumplit megfőzzük, mikor kész beletörjük a vízbe, amibe főztük és hozzákeverjük a lisztet. Amikor összeáll kiszaggatjuk és forró zsíron megpirítjuk. Tetszés szerint pirított hagymával, tejföllel, túróval tálaljuk.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük.A vöröshagymát is felszeleteljük. A fokhagymát finomra vágjuk.A szalonnának levágjuk a b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombadarabokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát finomra vágjuk és két evőkanál olajon párolni kezdjük. Két szál angolzellert apró kockára vágunk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. A megtisztított sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 egész tojást elkeverünk 1 dl tejjel, a cukorral és sóval, a reszelt citrom héjával. Annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségűvé váljon. Körülbelül 1 órán át s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű