500 gramm zúza (2 adagra bőségesen elég)
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
kókuszzsír
16-18 dkg kuszkusz (2 adagra elég)
Kevés kókuszzsírt olvasztok, megizzasztom rajta a fokit meg a vöröshagymát, vízzel felöntöm, fűszereket hozzáadom, maja a zúzát is beleteszem és készre főzöm - kuktában gyorsítható a folyamat.
A kuszkuszt én úgy szoktam elkészíteni, hogy a mikróba beteszem azt a tányért, amiben felszolgálom az ételt, teszek bele kétszer annyi vizet, mint amennyi kuszkuszt fogok majd és forróra mikrózom, kiveszem, beleteszem a kuszkuszt és 4 perc alattbedagad, végül erre merem ki a pörköltöt.
A húst apróbb kockákra vágom. Gyros fűszerkeveréket készítek: - Egy kávéskanállal szükséges az alábbi őrölt fűszerekből: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, korian...
Elkészítési idő: 60 percA tarját vágjuk vékony csíkokra. Enyhén szórjuk meg sóval és borssal, adjunk hozzá egy csapott evőkanál keményítőt és egy tojás fehérjét. Jól keverjük össze és hagyjuk állni 5-10 p...
Elkészítési idő:A húst apró kockára vágjuk, és a olajon fehérre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ez idő alatt elkészítjük a nokedlit. A hozzávalókat ös...
Elkészítési idő: 50 perc