Családireceptkönyv.hu

Tejszínes, kapros káposztába ágyazott sertéscsülök


Írta:

Elk. idő: kb 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 1 kg csontos füstölt sertéscsülök
• 1 kg édes káposzta
• 10 dkg vöröshagyma +
• 3 gerezd fokhagyma +
• 1 csokor friss kapor +
• friss zellerzöld +
• 2 szelet füstölt, kolozsvári szalonna +
• 1 csomag bacon szalonna +
• 15 dkg lángolt kolbász +
• 1 pohár tejszín +
• 1 pohár tejföl +
• 1 db paradicsom +
• 1 db zöldpaprika +
• 1 db cseresznyepaprika vagy piros arany +
• fűszer (köménymag, cayenne bors) +
• 2 dl füstöltlé /amibe a csülök főtt/

Elkészítés:


A füstölt csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk.
A római tálat kibéleljük bacon szalonnával és erre teszünk friss zellerlevelet.
A hagymát és a fokhagymát üvegesre dinszteljük és a kaporral, fűszer paprikával, zöldpaprikával, pirosarannyal, köménnyel és cayanne borssal összekevert vékonyra szeletelt káposztát rétegezve rakjuk a szintén vékony szeletekre vágott kolbásszal a tálba.
Ebbe ágyazzuk az előre megfőtt füstölt sertéscsülköt /szeletelve, kicsontozva/.
Aláöntünk 1 dl főzős tejszínt a füstölt csülök levével és végül 1 pohár tejfölt. Tetejére rakjuk a 2 szelet kolozsvári szalonnát és a szeletekre vágott paradicsomot. Lefedve 180 fokon kb.1 óráig sültjük, majd a tetejét levéve kaporral szórjuk és öntünk rá még tejfölt.
Tálaljuk friss kenyérrel, főtt krumplival v. rizzsel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A római tálat előtte kb 1 óráig áztassuk vízbe.

Tejszínes, kapros káposztába ágyazott sertéscsülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Baconos Csirkemell Őzgerinc formában
Baconos Csirkemell Őzgerinc formában

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt ( nem lapos evőkanál, hanem úgy rendesen mehet bele), a tojásokkal, liszttel, a sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PALACSINTA VIRSLIVEL
PALACSINTA VIRSLIVEL

A palacsinta tésztát kikeverem, sűrű legyen, beleteszem az 1 cm-es darabokra karikázott virsli. Jól összekeverem, egy evőkanálnyi palacsintatésztát, amiben van egy virslidarab is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszínes-Zöldséges csirke
Tejszínes-Zöldséges csirke

hús-só,bors-olajon megsütöm. serpenyőbe-zöldségkeverék-paradicsom-vízzel felöntöm-párolom-hús hozzá-tejszín-fűszerek-forralom-mozarella a tetejére.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tepsis brassói
Tepsis brassói

Kb. 3×3 centiméteres kockákra vágjuk a burgonyát, és a hagymát. A húst és a szalonnát kisujjnyi darabokra szeleteljük. A kolbászt hosszában elfelezzük majd felszeleteljük. A papri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk