• 1 kg csontos füstölt sertéscsülök
• 1 kg édes káposzta
• 10 dkg vöröshagyma +
• 3 gerezd fokhagyma +
• 1 csokor friss kapor +
• friss zellerzöld +
• 2 szelet füstölt, kolozsvári szalonna +
• 1 csomag bacon szalonna +
• 15 dkg lángolt kolbász +
• 1 pohár tejszín +
• 1 pohár tejföl +
• 1 db paradicsom +
• 1 db zöldpaprika +
• 1 db cseresznyepaprika vagy piros arany +
• fűszer (köménymag, cayenne bors) +
• 2 dl füstöltlé /amibe a csülök főtt/
A füstölt csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk.
A római tálat kibéleljük bacon szalonnával és erre teszünk friss zellerlevelet.
A hagymát és a fokhagymát üvegesre dinszteljük és a kaporral, fűszer paprikával, zöldpaprikával, pirosarannyal, köménnyel és cayanne borssal összekevert vékonyra szeletelt káposztát rétegezve rakjuk a szintén vékony szeletekre vágott kolbásszal a tálba.
Ebbe ágyazzuk az előre megfőtt füstölt sertéscsülköt /szeletelve, kicsontozva/.
Aláöntünk 1 dl főzős tejszínt a füstölt csülök levével és végül 1 pohár tejfölt. Tetejére rakjuk a 2 szelet kolozsvári szalonnát és a szeletekre vágott paradicsomot. Lefedve 180 fokon kb.1 óráig sültjük, majd a tetejét levéve kaporral szórjuk és öntünk rá még tejfölt.
Tálaljuk friss kenyérrel, főtt krumplival v. rizzsel.
A római tálat előtte kb 1 óráig áztassuk vízbe.
A pacalt többszöri átmosás, és egyszeri forrázás után csíkokra vágom. Egy 8-10 literes edényben a zsíron a szalonnát kisütöm, majd a hagymát, és a fokhagymát megfonnyasztom, megh...
Elkészítési idő: 5 óraA burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára...
Elkészítési idő:Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. (Nekem...
Elkészítési idő: