4 db fél csirkemell (vagyis 2 csirkemell)
12 db spárga
8 kis gerezd fokhagyma
5-6 szelet bacon
10 dkg márványsajt
3 dl tejszín
1 evőkanál parmezán
só
bors
olívaolaj
vaj
A melleket hegyes, éles késsel felszúrjuk, majd megtöltjük a megtisztított spárgákkal. Sózzuk, borsozzuk. Néhány perc alatt elősütjük olívaolaj és vaj keverékén. Ezután tűzálló tál aljára fektetjük a bacon-szeleteket, rátesszük a megsütött húsokat. Sajtmártáshoz a tejszínt fazékba öntjük, beletördeljük a márványsajtot és a parmezánt. Kis lángon addig főzzük, míg a sajtok elolvadnak. A mártást a húsokra öntjük, a tetejére 1-1 paradicsomkarikát is tehetünk. 15-20 percig lefedve sütjük, majd megpirítjuk.
később
Elkészítési idő:Öntök alá egy pohár vizet, és lefedem fóliával. Kb 2 óra múlva leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Egy nagyon pici lének kell maradni alatta, szinte szaftnak. Köretet nem igény...
Elkészítési idő:A lisztet , sütőport és a sót, elkeverjük. Hozzáöntjük a olajat és a vizet, sima tésztát gyúrunk. A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket form...
Elkészítési idő: