• 2 db csirkemell filé
• 2 teáskanál friss citromlé
• tengeri só és bors ízlés szerint
Öntet:
• 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
• 2 teáskanál friss citromlé
• tengeri só és bors ízlés szerint
• extra szűz olívaolaj, tetszés szerint
1. Melegítsünk elő a sütőben kb. 150 fokon egy rozsdamentes acél vagy öntöttvas serpenyőt/sütőtálat (ügyeljünk arra, hogy a fogantyú is rozsdamentes acél legyen) körülbelül 10 percig. A serpenyő kb. 15 cm-re legyen a hőforrástól. Fontos, hogy az előmelegítés végére a serpenyő tűzforró legyen.
2. Amíg a serpenyő melegszik, készítsük elő a csirkemellet, öntsük rá a citromlét, majd szórjuk meg sóval és borssal.
3. Amikor a serpenyő felforrósodott, óvatosan vegyük ki a sütőből, tegyük bele a bepácolt húst, majd toljuk vissza a sütőbe. A sütőmódot állítsuk grillező üzemmódra, a hőérték maradjon 150 fok. Ügyeljünk arra, hogy a csirke hamar meg fog sülni (kb. 7 perc), mivel az előre felforrósított serpenyőnek köszönhetően mindkét oldalon a saját levélben, egyszerre sül át (ezért megfordítani sem szükséges). Honnan tudjuk, hogy mikor készült el a csirke? Óvatosan szúrjuk meg egy villával, a húsnak szaftosnak és puhának kell lennie.
4. Egy kis tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük rá a kész csirkére. Köretnek barna rizst ajánlunk.
Az öntethez tetszés szerint friss rozmaringot, zsályát vagy dijoni mustárt is adhatunk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott zöldpaprikát, és a zöldbabot. Fedő alatt pároljuk, majd a felkarikázott...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgéppel kikeverjük. Egy felmelegített, nagyobb nagyobb méretű palacsintasütőbe teszünk egy tk. Kókuszzsírt , majd ha felmelegedett erre ráöntjük az összes tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízlete...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: Könnyű