menu

Családireceptkönyv.hu

Lisztes sterc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

40 dkg liszt, kb. 3 dl víz, 2-3 evőkanál zsír vagy olaj, csipetnyi só.

Elkészítés:


Elkészítés:

Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, majd kanalanként rálocsoljuk a forró zsírt, és addig keverjük, míg az étel morzsalékossá nem válik. Úgy jó, ha kicsit meg is pirul.

Fogyasztható sósan, szalonnazsírral, szalonnapörccel, sós túróval, aludttejjel, de édes túróval, lekvárral is. Manapság, ha édesen készítjük, a sütés utolsó percében adhatunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot vagy tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.recept-oldal.hu/cikkek/gyors-reggelik-es-vacsorak/lisztes-sterc.html

Lisztes sterc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol muffin
Karfiol muffin

Egy fej karfiolt rózsáira szedtem és enyhén sós vízben feltettem főni, de "éppenhogy csak", roppanós maradjon. Közben kikentem a formát kókuszzsírral/olajjal, füstölt sonkát kockáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mindent bele  lecsó
Mindent bele lecsó

A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm, majd megpirítom benne a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát . Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös karfiolpaprikás
Tejfölös karfiolpaprikás

A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük paprikával, felengedem kevés vízzel, ezt egyszer elfőzöm, majd újra felengedem, hozzáteszem a rózsákra bontott karfiolt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Krémes, lágy rakott burgonya
Krémes, lágy rakott burgonya

Először a meghámozott, megmosott burgonyát sós vízben, egészben, puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a zsírt felforrósítjuk, a csíkokra vágott,...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk