Hozzávalók:
40 dkg liszt, kb. 3 dl víz, 2-3 evőkanál zsír vagy olaj, csipetnyi só.
Elkészítés:
Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, majd kanalanként rálocsoljuk a forró zsírt, és addig keverjük, míg az étel morzsalékossá nem válik. Úgy jó, ha kicsit meg is pirul.
Fogyasztható sósan, szalonnazsírral, szalonnapörccel, sós túróval, aludttejjel, de édes túróval, lekvárral is. Manapság, ha édesen készítjük, a sütés utolsó percében adhatunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot vagy tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.
• A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk. • Olajjal kikent tepsibe fektetjük. • Franciasaláta-alapot (nyersen) összekeverjük a tejföllel és belezúzzuk a fokhagymát. Húss...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, amiket időközben kissé sózunk és borsozunk is. Az üvegesre párolt hagymákhoz adjuk a rizst, amit jól összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítunk, majd hozzátesszük a csíkokra vágott húst és a petrezselymet. Állandó kevergetés mellett fedő alatt pároljuk 20 percig. Közben a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a 3 dkg zsiradékkal felforraljuk, kissé megsózzuk, állandó keverés közben belefőzzük a darát és jó keményre megfőzzük (közben állandóan keverjük). A megfőzött darát kihűtjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű