menu

Családireceptkönyv.hu

Lisztes sterc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

40 dkg liszt, kb. 3 dl víz, 2-3 evőkanál zsír vagy olaj, csipetnyi só.

Elkészítés:


Elkészítés:

Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, majd kanalanként rálocsoljuk a forró zsírt, és addig keverjük, míg az étel morzsalékossá nem válik. Úgy jó, ha kicsit meg is pirul.

Fogyasztható sósan, szalonnazsírral, szalonnapörccel, sós túróval, aludttejjel, de édes túróval, lekvárral is. Manapság, ha édesen készítjük, a sütés utolsó percében adhatunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot vagy tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.recept-oldal.hu/cikkek/gyors-reggelik-es-vacsorak/lisztes-sterc.html

Lisztes sterc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Krumplis tarhonya
Krumplis tarhonya

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, 4-5 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt, folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Slambuc
Slambuc

A szalonnát, a hagymát és a burgonyát kis kockára vágjuk, a tésztát kisebb darabokra törjük. A szalonnát megpirítjuk a sertészsíron, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csülkös káposzta cserép edénybe.
Csülkös káposzta cserép edénybe.

1. Pörkölt alapot készítünk: olajon, vagy zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot, rádobjuk a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sztrapacska
Sztrapacska

Nyers krumpli lereszel, leve kinyom (nem túlzottan) megsóz, annyi liszttel elkever, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Kézzel deszkáról szoktam kiszaggatni (de nagy lyukú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk