a palacsintához:
6 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
4 tojás
2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
2 dkg folyékony kókuszolaj
15 dkg spenót
törött bors
só
a krémhez:
20 dkg Totu krém extra
10 dkg folyékony kókuszolaj
20 dkg szálkamentes megsütött lazacfilé
citromlé
törött bors
só
A palacsinta hozzávalóit egynemű masszává turmixoljuk, majd a szokásos módon palacsintákat sütünk belőle. A krémhez a totu krém extrát habverővel összekeverjük a kókuszolajjal. A kókuszolajat kisebb adagokban csorgatjuk a krémhez, elkeverjük, majd amikor a krém "felvette" az olajat akkor adjuk hozzá a következő adagot. Majonéz jellegű krémet kapunk, (amit édesítővel, mustárral, sóval, borssal citromlével ízesítve akár használhatunk annak is, de ha hűtőbe kerül, a kókuszolaj miatt vaj jellegűre dermed). Hozzáadjuk a villával összetört megsült lazacot. Ízesítjük sóval, törött borssal és citromlével és már kenhetjük is meg vele a palacsintákat.
Tücsökbogár
A közepes darabokra vágott zöldségeket 2 percig blansírozzuk. Keverjük ki az öntetet, majd adagoljuk a zöldségekhez. Az egészet 200 fokos sütőben süssük 15-20 percig. Közben főzz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pulykacombot kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a húst és saját levében pároljuk. Amikor elfő a leve, még pár percig pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, és alaposan vajazz vagy zsírozz ki egy muffin sütőt. A karfiolt robotgépben daráld rizs méretű szemcsékké. Egy nagyobb tálban verd fel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNokedlit megcsinálom.(liszt,tojás,víz) hagyma--pírítom+sonka+só,bors--pírítom+nokedli--összesütöm+tejszín--főzőm+reszelt sajt.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű