a palacsintához:
6 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
4 tojás
2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
2 dkg folyékony kókuszolaj
15 dkg spenót
törött bors
só
a krémhez:
20 dkg Totu krém extra
10 dkg folyékony kókuszolaj
20 dkg szálkamentes megsütött lazacfilé
citromlé
törött bors
só
A palacsinta hozzávalóit egynemű masszává turmixoljuk, majd a szokásos módon palacsintákat sütünk belőle. A krémhez a totu krém extrát habverővel összekeverjük a kókuszolajjal. A kókuszolajat kisebb adagokban csorgatjuk a krémhez, elkeverjük, majd amikor a krém "felvette" az olajat akkor adjuk hozzá a következő adagot. Majonéz jellegű krémet kapunk, (amit édesítővel, mustárral, sóval, borssal citromlével ízesítve akár használhatunk annak is, de ha hűtőbe kerül, a kókuszolaj miatt vaj jellegűre dermed). Hozzáadjuk a villával összetört megsült lazacot. Ízesítjük sóval, törött borssal és citromlével és már kenhetjük is meg vele a palacsintákat.
Tücsökbogár
A hagymát apróra vágjuk, a felét a húshoz rakjuk. Hozzáadjuk a rizst, tojást, pirospaprikát, sót, borsot, fokhagymát és gombócokat formálunk belőle. A maradék hagymára pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrétegeztem amíg el nem fogyott minden,majd parmezánnál megszórtam a tetejét,fedett jénaiban sült,utolsó 5 percben a tetejét levéve rápirítottam a sajtot.Mivel a nyers hagyma enged...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon megpirítom, közben felkarikázom a virslit. Bele teszem, kicsit ezt is pirítom. Hozzáadom a pirospaprikát, sót, borsot, el keverem és gyorsan kb 3 deci vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, és rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. Kis párolás után mehet rá a darált marhahús, és miután az egészet alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű