menu

Családireceptkönyv.hu

Batyus macok görögös salátával


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A macokhoz (tócsnihoz)
10 közepes db burgonya (reszelve)
6 evőkanál liszt
2 ek napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1.3 dl kefír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
15 dkg sajt (reszelt, a macok belsejébe és a tetejére)
A pörkölthöz
1 db csirkemell filé (kockára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
A görögös salátához
20 dkg fejessaláta
0.5 db kígyóuborka
3 közepes db paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
10 dkg feta sajt
1 közepes db paprika
5 dkg olajbogyó (ízlés szerinti mennyiségben, magozott)
petrezselyem ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
só ízlés szerint
1 ek olívaolaj (ízlés szerint)
1 ek ecet (ízlés szerint)

Elkészítés:


Elsőként elkészítjük a csirkemell pörköltet:
Megpirítjuk kevés olajon az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és puhára pároljuk (saját levében). Fűszerezzük: só, vegeta, pici bors és pirospaprika, majd felöntjük kevés vízzel, és készre főzzük.
A macokhoz (tócsni) lereszeljük a krumplit, összekeverjük a hozzávalókkal. Serpenyőben egész nagy (mint 1 palacsinta) mackokat sütünk(jó pirosra).
A kisült macok belsejének egyik felét megszórjuk reszelt sajttal, majd rákanalazunk pár ek pörköltet, és ráhajtjuk a macok másik felét. A tetejére szintén reszelt sajt kerül, és ízlés szerint pár kanál tejföllel meg lehet bolondítani.
A görögös jellegű salátát elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat kisebb kockákra vágjuk, a salátát tépegetjük, majd jöhet rá a petrezselyem és az oregánó, és a végén az egészet megszórjuk pici cukorral, sóval, 1-2 ek olívaolajjal és kb 1 tk ecettel, majd összekeverjük.
A batyus macok mellé tálaljuk. (Ahogy a fotón látható.)

Batyus macok görögös salátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Egybefasírt olvadozó sajttal
Egybefasírt olvadozó sajttal

A húsokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és hozzákeverjük a tojásokat. A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymával együtt, majd a zsemlemorzsát is belekeverjük. Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemájas-zöldborsós rizs
Csirkemájas-zöldborsós rizs

1. Először is, elkészítem a párolt rizst, majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig. 2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra v...

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás gombóc
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Szilvás gombóc

A krumplit főzd meg héjában, majd pucold meg, és még melegen törd meg. Dolgozd hozzá a zsírt, a tojást és a sót, majd több részletben add hozzá a lisztet. Annyit keverj hozzá, amen...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Krumplipüré I.
Krumplipüré I.

Hámozzuk meg a krumplit - 4 személyre 80 dkg -, és tegyük enyhén sós vízbe. 20-25 perc alatt fő olyan puhára, hogy villával könnyedén össze lehessen törni. Ha megfőtt, akkor öntsük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk