A macokhoz (tócsnihoz)
10 közepes db burgonya (reszelve)
6 evőkanál liszt
2 ek napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1.3 dl kefír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
15 dkg sajt (reszelt, a macok belsejébe és a tetejére)
A pörkölthöz
1 db csirkemell filé (kockára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
A görögös salátához
20 dkg fejessaláta
0.5 db kígyóuborka
3 közepes db paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
10 dkg feta sajt
1 közepes db paprika
5 dkg olajbogyó (ízlés szerinti mennyiségben, magozott)
petrezselyem ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
só ízlés szerint
1 ek olívaolaj (ízlés szerint)
1 ek ecet (ízlés szerint)
Elsőként elkészítjük a csirkemell pörköltet:
Megpirítjuk kevés olajon az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és puhára pároljuk (saját levében). Fűszerezzük: só, vegeta, pici bors és pirospaprika, majd felöntjük kevés vízzel, és készre főzzük.
A macokhoz (tócsni) lereszeljük a krumplit, összekeverjük a hozzávalókkal. Serpenyőben egész nagy (mint 1 palacsinta) mackokat sütünk(jó pirosra).
A kisült macok belsejének egyik felét megszórjuk reszelt sajttal, majd rákanalazunk pár ek pörköltet, és ráhajtjuk a macok másik felét. A tetejére szintén reszelt sajt kerül, és ízlés szerint pár kanál tejföllel meg lehet bolondítani.
A görögös jellegű salátát elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat kisebb kockákra vágjuk, a salátát tépegetjük, majd jöhet rá a petrezselyem és az oregánó, és a végén az egészet megszórjuk pici cukorral, sóval, 1-2 ek olívaolajjal és kb 1 tk ecettel, majd összekeverjük.
A batyus macok mellé tálaljuk. (Ahogy a fotón látható.)
A sütőt előmelegítjük. A tojásokat felverjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, és fűszerezzük. Négy kenyérszeletet megforgatunk a tojásban, (én kicsit meg is nyomkodom villával, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst vékony szeletekre vágjuk, megtöltjük fasírthússal, feltekerjük és egy tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk. A tetejét fűszerezzük: fokhagyma, pirospaprika, bors. A hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A sütőformát kivajazzuk. A 20 dkg sajtot és a sonkát felkockázzuk. 2 db tojást keményre főzünk és s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. 2. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aran...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes