Családireceptkönyv.hu

Batyus macok görögös salátával


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A macokhoz (tócsnihoz)
10 közepes db burgonya (reszelve)
6 evőkanál liszt
2 ek napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1.3 dl kefír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
15 dkg sajt (reszelt, a macok belsejébe és a tetejére)
A pörkölthöz
1 db csirkemell filé (kockára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
A görögös salátához
20 dkg fejessaláta
0.5 db kígyóuborka
3 közepes db paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
10 dkg feta sajt
1 közepes db paprika
5 dkg olajbogyó (ízlés szerinti mennyiségben, magozott)
petrezselyem ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
só ízlés szerint
1 ek olívaolaj (ízlés szerint)
1 ek ecet (ízlés szerint)

Elkészítés:


Elsőként elkészítjük a csirkemell pörköltet:
Megpirítjuk kevés olajon az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és puhára pároljuk (saját levében). Fűszerezzük: só, vegeta, pici bors és pirospaprika, majd felöntjük kevés vízzel, és készre főzzük.
A macokhoz (tócsni) lereszeljük a krumplit, összekeverjük a hozzávalókkal. Serpenyőben egész nagy (mint 1 palacsinta) mackokat sütünk(jó pirosra).
A kisült macok belsejének egyik felét megszórjuk reszelt sajttal, majd rákanalazunk pár ek pörköltet, és ráhajtjuk a macok másik felét. A tetejére szintén reszelt sajt kerül, és ízlés szerint pár kanál tejföllel meg lehet bolondítani.
A görögös jellegű salátát elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat kisebb kockákra vágjuk, a salátát tépegetjük, majd jöhet rá a petrezselyem és az oregánó, és a végén az egészet megszórjuk pici cukorral, sóval, 1-2 ek olívaolajjal és kb 1 tk ecettel, majd összekeverjük.
A batyus macok mellé tálaljuk. (Ahogy a fotón látható.)

Batyus macok görögös salátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Zöldséges ragu pirított tésztával
Zöldséges ragu pirított tésztával

A megmosott, megtisztított padlizsánt és cukkinit kis kockákra, a gombát négybe vágjuk, a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne a hagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Székelykáposzta gerslivel - Gina módra
Székelykáposzta gerslivel - Gina módra

A húst és a hagymát felkockázom. A káposztát kicsavarom a levétől. Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedéig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumpli lepény sajttal-sonkávak töltve
Krumpli lepény sajttal-sonkávak töltve

A krumplikat megpucoljuk,kockára vágjuk és sós vízbe puhára főzzük,krumplitörővel nyomjuk át. Hagyjuk kihűlni,majd törjünk rá egy tojást, sózzuk,borsozzuk,keverjük jól össze,teg...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Imam bayıldı (Padlizsán, amitől az imám elájult)
Imam bayıldı (Padlizsán, amitől az imám elájult)

A megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, húsukat mélyen bekockázzuk, vigyázva, hogy a héjukat ne vágjuk át. Besózzuk, félretesszük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Kev...

Elkészítési idő: 1 ó 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk