Karfiol, Kuszkusz, Csirkemell, Vöröshagyma, Fokhagyma, Zöldborsó
Kukorica, Tejszín, Reszelt sajt
Elkészítés: a karfiolt apró rózsákra szedve megfőzzük. A kuszkuszra ráöntünk ugyanannyi mennyiségű vizet, öt percig lefedjük. A csirkemellet felkockázzuk, kevés kókuszzsíron kicsit megpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, zöldborsót. Az egészet puhára pároljuk, majd kevés tejszínt öntünk rá, és beleszórjuk a reszelt sajtot. 1-2 perc alatt összeforraljuk. Jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat, (alul karfiol, majd kuszkusz, majd zöldséges csirkemell) meglocsoljuk tejszínnel, megszórjuk sajttal, és pirulásig sütjük.
A húst (egy darabban) a hagymával (nem kell meghámozni) és a fűszerekkel 5 liter vízzel egy nagy lábasban feltesszük főni. Először felforraljuk, utána visszavesszük a hőfokot, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet. Ezalatt összevágjuk a zsemlét,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA karfiolt megtisztítjuk, kivágjuk a torzsáját, majd pároló edényben megpároljuk. A tarját sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd kontakt grillen megsütjük, alufóliába tekerve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon (vagy amin szeretnénk) elkezdjük párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Maximum fél percig sütjük egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű