Karfiol, Kuszkusz, Csirkemell, Vöröshagyma, Fokhagyma, Zöldborsó
Kukorica, Tejszín, Reszelt sajt
Elkészítés: a karfiolt apró rózsákra szedve megfőzzük. A kuszkuszra ráöntünk ugyanannyi mennyiségű vizet, öt percig lefedjük. A csirkemellet felkockázzuk, kevés kókuszzsíron kicsit megpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, zöldborsót. Az egészet puhára pároljuk, majd kevés tejszínt öntünk rá, és beleszórjuk a reszelt sajtot. 1-2 perc alatt összeforraljuk. Jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat, (alul karfiol, majd kuszkusz, majd zöldséges csirkemell) meglocsoljuk tejszínnel, megszórjuk sajttal, és pirulásig sütjük.
A krumplit sózott, forró vízben, héjában megfőzöm (kb. 20 perc). 5 db tojást keményre főzök (forrástól számítva 10 perc), hideg vízbe teszem. A kolbászról lehúzom a bőrét, és kari...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposztát előkészítjük a főzéshez, a külső leveleket eltávolítjuk, megmossuk. 2. A káposztákat 5 percig egy nagyobb edényben, sós vízben főzzük, a külső leveleke...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst, és kevés ideig pirítjuk. Amikor kihűlt, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk és hozzáadjuk az ap...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes