Családireceptkönyv.hu

Bácskai rizses hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertés lapocka
1 nagy fej hagyma
25 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
1 kk pirospaprika
25 dkg rizs
kisebb csokor petrezselyem
zsiradék

bors
250 ml húsleves
250 ml forró víz (ha nincs kéznél levesünk, akkor 500 ml vizet használjunk)

Elkészítés:


A húst jól megmossuk majd apró kockákra vágjuk. A hagymát aprítjuk. Paprikát kisebb darabokra vágom. A paradicsom héját eltávolítjuk (leforrázzuk, meghámozzuk).

Kevés zsiradékon (én mangalica zsírt használtam) megfonnyasztjuk a hagymát. Ezután mehet bele a hús is, amit fehéredésig pirítunk.

Megszórom paprikával, sóval és borssal és saját levében 20 percig főzöm. Ezután adom hozzá a paradicsomot és paprikát, amivel újabb 25 percig párolom.

Amíg fő, a rizst kevés zsiradékon kissé megpirítom majd hozzáadom a húshoz. Ráöntöm a 500 ml forró levet és egyszer felforralom.

Ezután teszem át egy tepsibe vagy jénaiba az egészet és előmelegített sütőben 200 fokon nagyjából 20 percig (sütöm). 10 perc után egyszer átkeverem az egészet. A végén megszórom petrezselyemmel.

Bácskai rizses hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott krumpli magyarosan
Rakott krumpli magyarosan

Elkészítés: A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük szintén sós vízben. Eközben a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk a szalonnát felszeletel...

Elkészítési idő: 1 öra
Nehézség: Könnyű
share
„Töltött zöld paprika.
„Töltött zöld paprika.

Vegyünk minden személyre 2, lehetőleg nagy édes paprikát; a száránál vágjuk fel és a magvát szedjük ki, forrázzuk meg buzgó forró vízzel, hogy ne törjön össze a töltés közben.Vegyü...

Elkészítési idő: 1 öra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
34.Sajtos fokhagymás kenyérlepény
34.Sajtos fokhagymás kenyérlepény

A lisztet , sütőport és a sót, elkeverjük. Hozzáöntjük a olajat és a vizet, sima tésztát gyúrunk. A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk