1 vöröshagyma
30-35 dkg közepes tarhonya
5-6 szem krumpli
1 szál füstölt kolbász (házi, vagy minimum békéscsabai)
só, bors
őrölt pirospaprika
zöldpaprika, paradicsom
Először is szükségem van egy tapadásmentes edényre, mert a tarhonya szeret leragadni.
Ha megvan, finomra vágom a vöröshagymát és kevés zsiradékon megpárolom. Adok hozzá egy felszeletelt zöldpaprikát is. Felkarikázom a kolbászt és az is megy az edénybe. Addig sütöm, míg a zsírjából enged egy kicsit. Ekkor öntöm hozzá a tarhonyát amit néhány percig pirítok az ízes zsíron, közben folyamatosan kevergetem, nehogy megégjen. Meghintem az őrölt paprikával, átforgatom és felengedem annyi vízzel, ami jó bőven ellepi. Beleteszem a kockára vágott burgonyát, a félbevágott paradicsomot és sózom, borsozom.
Fedő alatt, 20-25 percig főzöm, közben többször megkeverem. Ha kész, elzárom alatt a a lángot, pár percig állni hagyom, majd tálalom. nyáron kovászos uborka, télen savanyúság jár mellé.
25 dkg héjában főtt krumpli, amit krumplinyomón áttörünk, hozzáadunk egy kisebb citrom kifacsart levét, sót, és piros darált paprikát. Az eredeti recept szerint csípős chili paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk. Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, p...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz almát (a héja rajta maradhat) mossuk meg alaposan, majd cikkezzük fel. A vöröshagymát is aprítsuk fel. A csirkemellet mossuk át hideg víz alatt, majd csíkozzuk fel. Egy széles...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kifliket karikákra vágjuk, leöntjük vaníliás cukorral ízesített forró tejjel. Ha kissé megszívta magát, szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük és kivajazott tepsibe rakjuk. Réte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű