4 szelet húslevesben főtt marhahús
1 kg burgonya
1 ü magozott meggy befőtt
10 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj (nekem nem volt, őrölt fahéjat tettem bele 1 mk-lal)
3 ek cukor
csipetnyi só
1 dl tejföl
1 dl habtejszín
1 púpozott ek liszt
1 dl víz.
A burgonyát megpucoltam, kockákra vágtam, enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem róla a levét.
A meggybefőttet a levével együtt lábasba öntöttem. Beleraktam a cukrot, fahéjat és szegfűszeget, és felforraltam. Közben 1 tejfölt a liszttel csomómentesre kevertem, fokozatosan, kevergetés közben hozzáadtam a habtejszínt és a vizet, majd a forrásban lévő meggybefőttre öntöttem. Kavargattam, és forraltam néhány percig, amíg kicsit besűrűsödött.
A marhahús szeletet tányérra raktam, mellé tettem főtt burgonyát, hozzámertem bőven meggyszószt, és már lehetett is enni.
Nagyon ízletes volt. Jót tett neki, hogy tejszínt is raktam bele. (Régen a tejszín mennyisége helyett is tejfölt raktam bele, de így finomabb.
1. A tésztát kifőzöm. A csirkemellet kockákra vágom, majd a pácban hagyom állni 30 percet körülbelül. A tésztát egy jénaiba helyezem. 2. A húst serpenyőben kisütöm, és ráöntöm a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájat mosd meg, és töröld szárazra. Nagyságtól függően vágd három-négy részre, az inas, eres részeket pedig távolítsd el. Így nem pattog majd sütés közben. A vöröshagymát p...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyűegy nagy edény, én cserépbe szoktam, de bográcsban is csináltam már...fedővel legyen vagy alufólia borítással. - a hordóskáposztát nagyon kimosom, többször is vízzel felengedem és...
Elkészítési idő: kb 2 ór Nehézség: KönnyűA kölest átmossuk, majd felrakjuk főni háromszoros mennyiségű vízben, ízlés szerinti sóval. Miközben a köles fő, a hagymát nagyobb darabokra kockázzuk, a cukkinit felk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű