menu

Családireceptkönyv.hu

Szalontüdő zsemlegombóccal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




1 kg sertésszív, sertésnyelv, sertéstüdő
2-3 nagy vöröshagyma
fokhagyma
babérlevél

egész feketebors
pirospaprika
liszt
citrom
kristálycukor
mustár
tejföl
zsemlegombóc
2 szikkadt zsemle
15 dkg liszt2 tojás
víz
1 cs petrezselyem
3 ek olaj

őrölt fekete bors

Elkészítés:


A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított vöröshagymát is. Kb 1,5-2 órát főzzük fedő alatt, majd amikor a szív és a tüdő és a nyelv megpuhult, kivesszük a főzőléből, kihűtjük, hörgőktől, inaktól megtisztítjuk és vékony metéltre vágjuk. Kevés olajon 1 ek cukrot világosra pirítunk, majd a 1 púpozott ek lisztet hozzáadva tovább kevergetjük vízzel vagy a főzőlével felöntve mártás sűrűségűre forraljuk. Ízesítjük sóval, mustárral, citromlével, tejföllel. Beleforgatjuk az összevágott belsőségeket és további 4-5 perc alatt jól összeforraljuk.
Zsemlegombóc
A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, tepsibe téve sütőben aranybarnára pirítjuk.Egy nagy tálba a lisztből, tojásból, vízből nokedli tésztát készítünk, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a kihűlt zsemlekockákat és a finomra vágott petrezselymet. Negyed óráig pihentetjük, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk a masszából. Forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Kb 10-12 perc alatt főnek készre.

Szalontüdő zsemlegombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Egybesült fasírt kígyó Jamie Oliver
Egybesült fasírt kígyó Jamie Oliver

Melegítsd be a sütőt 200 fokra. Ha van légkeverésed, használd azt. Vágj apróra egy fél fej hagymát, és egy kevés zsiradékon, közepes lángon 5-6 perc alatt párold meg. A zsemlét e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos csirke recept
Szezámmagos csirke recept

A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lisztes tojáslepény
Lisztes tojáslepény

1. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Robotgéppel gyorsan simára lehet keverni. A liszt mennyisége változtatható, sűrű palacsintatésztafélét kell kapnunk végeredm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bori
Vegán székelykáposzta
Vegán székelykáposzta

ELKÉSZÍTÉS A savanyított káposztát öblítsd át egy kicsit, majd kezd el pirítani az olívaolajon, közepes fokozaton. Szép lassan elfő a leve, és picit megpirulnak a szálak, akkor jó...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk