50 dkg darált hús
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
vegeta
só, bors, pirospaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 dk főzőtejszín
olaj
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, majd hozzáadom a felkarikázott paprikát, paradicsomot, rádobom a darált húst, megszórom pirospaprikával, borssal, sóval és fedő alatt megpárolom.
A burgonyát meghámozom és tetszés szerint karikára, hasábra, kockára vágom, megforgatom vegetába. A tepsi aljába vékony szelet füstölt szalonnát fektetek és ráterítem a burgonya felét, erre rásimítom a darált húst és a tetejére teszem a burgonya másik felét.
A főzőtejszínbe keverek egy kis vegetát, fokhagymát és ha kell még sót, ráöntöm a burgonyára és lefedem alufóliával, beteszem a sütőbe 220 fokra. 40 perc múlva leveszem az alufóliát és pirosra sütöm a tetejét.
A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább...
Elkészítési idő: 45 percA szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljana...
Elkészítési idő:Elkészítjük a pitát, összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, pihentetjük fél órát. Ezalatt olajon megpirítjuk a csirkemell-kockákat, fűszerezzük, melegen tartjuk. A tésztát 8 részre...
Elkészítési idő: