A raguhoz:
50 dkg darált sertéshús
25 dkg zöldborsó
6 lilahagyma
1 sárgarépa
5 dkg sűrített paradicsom
5 dl csirke alaplé
2 babérlevél
kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
A tetejére:
50 dkg burgonya
2 tojássárgája
1 dl tej
12 dkg vaj
1. A raguhoz a lilahagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízesítjük kakukkfűvel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, ráöntjük, körülbelül öt percig sütjük.
2. Hozzáadjuk a darált húst. Átforgatjuk, felöntjük a paradicsompürével. Az egészet jól átsütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a csirke alaplével. Mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percig pároljuk.
3. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Enyhén sós, forró vízben megfőzzük, áttörjük. Miután elkészült, beleütjük a tojások sárgáit. Ettől fog összeállni és szép pirosra sülni a burgonyapüré az ételen.
4. A húsos ragut egy hőálló tálba halmozzuk. A burgonyapürét egy nyomózsákba kanalazzuk, és bevonjuk vele a tetejét.
5. Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, hogy jól összeálljon és szépen lehessen vágni.
Tipp: A burgonyapüréhez adhatunk áttört fokhagymát vagy pirított vöröshagymát. Belereszelhetünk 10-15 dkg kemény sajtot is, ettől még finomabb és laktatóbb lesz az ételünk.
A zöldségeket lereszelem, és elkeverem a liszttel meg a darával. A tojást és a sót egy külön pohárban felverem. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítok. A tojást közvetlenül a sütés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát üvegesre pirítom, hozzáadom a hagymát. Kicsi főzés után hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ha kész megszórjuk kb. 1 ek liszttel, majd felöntöm annyi tejjel, hogy mártás...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes-A karfiolt rózsáira szedjük, meg mossuk, majd fűszerkeverékes vízben főzzük. Ha megfőtt kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük. --A darált húst, reszelt hagymával, pici borssal, s...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA megtisztított húst puhára főzzük, majd kivesszük és félre tesszük, a levet leszűrjük egy másik edénybe. A felkockázott szalonnát és hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű