A raguhoz:
50 dkg darált sertéshús
25 dkg zöldborsó
6 lilahagyma
1 sárgarépa
5 dkg sűrített paradicsom
5 dl csirke alaplé
2 babérlevél
kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
A tetejére:
50 dkg burgonya
2 tojássárgája
1 dl tej
12 dkg vaj
1. A raguhoz a lilahagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízesítjük kakukkfűvel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, ráöntjük, körülbelül öt percig sütjük.
2. Hozzáadjuk a darált húst. Átforgatjuk, felöntjük a paradicsompürével. Az egészet jól átsütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a csirke alaplével. Mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percig pároljuk.
3. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Enyhén sós, forró vízben megfőzzük, áttörjük. Miután elkészült, beleütjük a tojások sárgáit. Ettől fog összeállni és szép pirosra sülni a burgonyapüré az ételen.
4. A húsos ragut egy hőálló tálba halmozzuk. A burgonyapürét egy nyomózsákba kanalazzuk, és bevonjuk vele a tetejét.
5. Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, hogy jól összeálljon és szépen lehessen vágni.
Tipp: A burgonyapüréhez adhatunk áttört fokhagymát vagy pirított vöröshagymát. Belereszelhetünk 10-15 dkg kemény sajtot is, ettől még finomabb és laktatóbb lesz az ételünk.
1. A hagyományos módon palacsintát sütünk, de a tésztájába véletlen se tegyünk cukrot, csak egy kevés sót. A fűszeres tejfölhöz a tejfölt a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A zöldségeket vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított gombát szárával együtt 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, meglocsoljuk citromlével és egy kevés olajjal. A húst ugyancsak fűszerezzük, és megkenjük olajjal...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű