menu

Családireceptkönyv.hu

Pásztorpite


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A raguhoz:
50 dkg darált sertéshús
25 dkg zöldborsó
6 lilahagyma
1 sárgarépa
5 dkg sűrített paradicsom
5 dl csirke alaplé
2 babérlevél
kakukkfű

bors
5 dkg vaj

A tetejére:
50 dkg burgonya
2 tojássárgája
1 dl tej
12 dkg vaj

Elkészítés:


1. A raguhoz a lilahagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízesítjük kakukkfűvel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, ráöntjük, körülbelül öt percig sütjük.
2. Hozzáadjuk a darált húst. Átforgatjuk, felöntjük a paradicsompürével. Az egészet jól átsütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a csirke alaplével. Mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percig pároljuk.
3. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Enyhén sós, forró vízben megfőzzük, áttörjük. Miután elkészült, beleütjük a tojások sárgáit. Ettől fog összeállni és szép pirosra sülni a burgonyapüré az ételen.
4. A húsos ragut egy hőálló tálba halmozzuk. A burgonyapürét egy nyomózsákba kanalazzuk, és bevonjuk vele a tetejét.
5. Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, hogy jól összeálljon és szépen lehessen vágni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: A burgonyapüréhez adhatunk áttört fokhagymát vagy pirított vöröshagymát. Belereszelhetünk 10-15 dkg kemény sajtot is, ettől még finomabb és laktatóbb lesz az ételünk.

Pásztorpite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük. Egy tálban összenyomkodjuk,adunk hozzá egy tojást, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Olajban gyorsan kisütjük,...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött kenyér - Kombe
Töltött kenyér - Kombe

A kenyértésztát összeállítjuk,a felfutott élesztővel együtt. Három részre osztjuk és kisodortam egyesével téglalap alakúra. Az első lapot fűszeres vajjal kentem. Rátettem a máso...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta

A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinsztelj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Magyaros római tál
Magyaros római tál

A római tálat előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az így előre beáztatott római tálat kibéleljük a vékonyan felszeletelt szalonnával, és az apróra vágott vöröshagyma felét rászórjuk...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk