menu

Családireceptkönyv.hu

Körmös pacal gazdagon


Írta:

Elk. idő: 6 óra
Adag: 16
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 4 kg pacal
- 4 kg sertésköröm
- 1 kg marhafarok
- 0,5 kg kakastöke
- 0,5 kg kakastaréj
- 1 db marha velős csont
- 2 üveg lecsó
- 1 fej fokhagyma préselve
- 8 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál majoránna
- 2 evőkanál bors
- 2 dl házi piros arany
- 2 szál kakukkfűlevél
- 2 szál rozmaring levél
- 3 db babérlevél
- 7 dl paradicsomlé
- 3 liter víz
- 3 evőkanál sertés zsír
- 2 evőkanál őrölt piros paprika

Elkészítés:


A pacalt több vízben átmosom, forró vízzel leforrázom, majd csíkokra vágom. A bográcsot a zsírral körbekenem, a maradékot az alján hagyom, és ezen megpárolom a vörös hagymát. Megfuttatom a piros paprikával, majd beleteszem a pacalt, a babérlevelet, és a lecsót, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Az első forrás után hozzá adom a piros aranyat, az összes fűszert, és a fokhagyma felét.
Közben megtisztítom a körmöket, és a kakastaréjt, majd ezeket és a velős csontot ráhalmozom a pacalra, amikor az már félpuha.
A főzés közben elforrt vizet paradicsomlével pótolom, közben kóstolom, és utóízesítem. Mielőtt az étel elkészül, beleteszem a kakas tökét és a maradék fokhagymát, majd készre főzöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Kerti parti,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gofri, waffel
Gofri, waffel

A hozzávalókat összekeverjük, és ha nagyon sűrű, még keverünk bele egy kis tejet, de csak annyit, hogy a tészta könnyen keverhető, de sűrű legyen. A hozzávalókat (az olajon kívül)...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Sós perec
Sós perec

A lisztet,a sót összekeverjük.A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk.Összeelagyítjük a lisztes keverékkel és eldolgozzuk. 1 éjszakát phentetjük. Másna...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Hokkaido kalács, tangzhonggal
Hokkaido kalács, tangzhonggal

1. Először elkészítem a Tangzhongot. A lisztet és a tejet belemérem egy kisebb lábasba és közepes hőfokon sűrű pasztát főzök belőle, közben folyton keverem habverővel. Kb 1-2 perc...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Hasznos tippek grillezéshez!
Hasznos tippek grillezéshez!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk