1 kg csirkemell filé, 20 dkg füstölt szalonna, 20 dkg kolbász, 3 db paprika, 6 db gomba, 3 fej vöröshagyma, grill-szárnyas fűszerkeverék, saslik pálca.
A húst felkockázzuk, befűszerezzük és hűtőben állni hagyjuk legalább egy órát.
A szalonnát kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk, a hagymát nagyságtól függően négybe vagy nyolcba vágjuk. A gombát, ha apróbbakat választunk nem szükséges felszeletelni.
A nyársakra felváltva felszúrjuk a hozzávalókat, lehetőleg úgy, hogy a hús, illetve a szalonna mellé zöldség kerüljön.
Előkészítjük a grillsütőt és faszén parázson készre sütjük.
Köretnek sült burgonyát kínálunk hozzá.
Ehhez az ételhez elengedhetetlen a saláta!!!
A tésztához valókat összegyúrjuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Utána belisztezett deszkán kb. 2 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kicsi pogácsa szaggatóval kiszúr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA piszránghoz A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt. A felaprított fűszereket sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a borral, valamint a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elegyítjük a porcukorral és a sütőporral, majd alaposan elmorzsoljuk a zsírral. Ezután simára gyúrjuk a tojások sárgájával és a tejföllel. Ha a tészta összeállt, becsomag...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz egészet összedolgozom, kidagasztom. 2 órát pihentetem Fél cm vékonyra nyújtom, 3 részre elosztom a megdinsztelt káposztát és háromszor félóránként kinyújtva a tésztát 3 részle...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű