menu

Családireceptkönyv.hu

Rablóhús


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé, 20 dkg füstölt szalonna, 20 dkg kolbász, 3 db paprika, 6 db gomba, 3 fej vöröshagyma, grill-szárnyas fűszerkeverék, saslik pálca.

Elkészítés:


A húst felkockázzuk, befűszerezzük és hűtőben állni hagyjuk legalább egy órát.
A szalonnát kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk, a hagymát nagyságtól függően négybe vagy nyolcba vágjuk. A gombát, ha apróbbakat választunk nem szükséges felszeletelni.
A nyársakra felváltva felszúrjuk a hozzávalókat, lehetőleg úgy, hogy a hús, illetve a szalonna mellé zöldség kerüljön.
Előkészítjük a grillsütőt és faszén parázson készre sütjük.
Köretnek sült burgonyát kínálunk hozzá.
Ehhez az ételhez elengedhetetlen a saláta!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek, Kerti parti,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kakaós csiga, bukta
Kakaós csiga, bukta

A tésztát dagasztom, duplájára kelesztem, utána 3-5 mm vékonyra nyújtom. Megkenem olvasztott vajjal, megszórom bőven kakaó-porcukor keverékével. Feltekerem, két ujjnyi széles k...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós lencse pástétom
Diós lencse pástétom

A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk. Amíg fő a lencse egy száraz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Hágai csirke/garnéla Satay mogyorószósszal
Hágai csirke/garnéla Satay mogyorószósszal

A sütőt előmelegítem 180C-ra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatom (erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs időm akkor a nyársak végé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BBQ oldalas ragacsosan, ropogósan
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
BBQ oldalas ragacsosan, ropogósan

Az oldalast megtisztítjuk, kb. 4-5 cm széles szeletekre vágjuk. Kisebbre nem érdemes, hogy belül szaftos, puha maradjon a husi. A nagyobb zsírrétegeket levágjuk, és a sütőpapírral...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk