Családireceptkönyv.hu

Casino-tojás


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 db tojás
1 dl majonéz
só, bors, mustár
zöld petrezselyem
piros arany, vagy pritamin

Elkészítés:


A tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld.
Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük le a tojásokat, könnyebb lesz meghámozni őket.
Hosszában vágjuk ketté a tojásokat és a sárgákat tegyük egy keverőtálba. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral és öntsünk hozzá annyi majonézt, hogy egy jól kenhető krémet kapjunk.
A tálra rendezett kemény tojások sárgájának helyére töltsük be felpúpozva a krémet.
Petrezselyemmel, piros arany-pöttyel díszítsük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Legjobb, ha saját készítésű majonézt/tartármártást használunk.
Ideális körete a francia saláta.
Húsvéti hidegtálra mindenképpen odafér.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Előételek, Hidegtálak, Kerti parti, Saláták / Hidegtálak, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo bejgli
Paleo bejgli

A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét ren...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehérjés bejgli
Fehérjés bejgli

Futtasd fel az élesztőt langyos tejben. Az összetevőket gyúrd össze egyneművé, simává, addig, amíg már nem ragad a kezedhez. Ha kész, meleg helyen kb. 30 percig hagyd kelni. Ez idő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Rakott mákosguba
Rakott mákosguba

Ebből a mennyiségből több lesz mint fél kiló, de a gubához, csak annyit használok fel. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a tojás sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk