Családireceptkönyv.hu

Casino-tojás


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 db tojás
1 dl majonéz
só, bors, mustár
zöld petrezselyem
piros arany, vagy pritamin

Elkészítés:


A tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld.
Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük le a tojásokat, könnyebb lesz meghámozni őket.
Hosszában vágjuk ketté a tojásokat és a sárgákat tegyük egy keverőtálba. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral és öntsünk hozzá annyi majonézt, hogy egy jól kenhető krémet kapjunk.
A tálra rendezett kemény tojások sárgájának helyére töltsük be felpúpozva a krémet.
Petrezselyemmel, piros arany-pöttyel díszítsük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Legjobb, ha saját készítésű majonézt/tartármártást használunk.
Ideális körete a francia saláta.
Húsvéti hidegtálra mindenképpen odafér.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Előételek, Hidegtálak, Kerti parti, Saláták / Hidegtálak, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borleves
Borleves

A bort a fűszerekkel kis lángon felmelegítjük, ha felforrt, elzárjuk és fedő alatt állni hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, beleöntjük a tejszínt is. Folyamatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült kacsa (karácsonyra ötlet)
Sült kacsa (karácsonyra ötlet)

A kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát. A tepsibe rácsra t...

Elkészítési idő: 3 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cigánypecsenye Éva konyhájától
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Cigánypecsenye Éva konyhájától

A húst felszeleteljük, ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. Napraforgó olajat a mustárral, sóval, borssal összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Kb. 2-3 órát pácoljuk. K...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell
Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell

A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni. A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borso...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk