10 db tojás
1 dl majonéz
só, bors, mustár
zöld petrezselyem
piros arany, vagy pritamin
A tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld.
Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük le a tojásokat, könnyebb lesz meghámozni őket.
Hosszában vágjuk ketté a tojásokat és a sárgákat tegyük egy keverőtálba. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral és öntsünk hozzá annyi majonézt, hogy egy jól kenhető krémet kapjunk.
A tálra rendezett kemény tojások sárgájának helyére töltsük be felpúpozva a krémet.
Petrezselyemmel, piros arany-pöttyel díszítsük.
Legjobb, ha saját készítésű majonézt/tartármártást használunk.
Ideális körete a francia saláta.
Húsvéti hidegtálra mindenképpen odafér.
A hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Gyúrjuk, amíg összeáll, majd cipót formázunk belőle. Alufóliába becsomagoljuk, és fél órára a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálcát celofánnal borítunk. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a tejeskávéban, majd egymás alá két sorban szorosan 8-8 darabot felsorakoztatunk. Celofánnal lefedjük és hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt,és hozzáadjuk a kristálycukrot. valamint a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű