menu

Családireceptkönyv.hu

Casino-tojás


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 db tojás
1 dl majonéz
só, bors, mustár
zöld petrezselyem
piros arany, vagy pritamin

Elkészítés:


A tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld.
Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük le a tojásokat, könnyebb lesz meghámozni őket.
Hosszában vágjuk ketté a tojásokat és a sárgákat tegyük egy keverőtálba. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral és öntsünk hozzá annyi majonézt, hogy egy jól kenhető krémet kapjunk.
A tálra rendezett kemény tojások sárgájának helyére töltsük be felpúpozva a krémet.
Petrezselyemmel, piros arany-pöttyel díszítsük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Legjobb, ha saját készítésű majonézt/tartármártást használunk.
Ideális körete a francia saláta.
Húsvéti hidegtálra mindenképpen odafér.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek, Hidegtálak, Kerti parti, Saláták / Hidegtálak, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edina
Képviselőfánk
Képviselőfánk

.Egy lábosban a vizet a margarinnal odatesszük melegedni. Amikor a margarin elolvadt, a víz forr, beletesszük a sót, majd a lisztet, és alaposan elkeverjük, még a tűzön. Ezután eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér

A rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Porchetta, sült zöldséges szósszal
Porchetta, sült zöldséges szósszal

A húst kiterítjük, és mindkét oldalán nagyon alaposan besózzuk (jobban, mint gondolnánk, hogy kell). Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, másnap a só felesleges részét let...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Nagyi zserbója
Nagyi zserbója

Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást a sót, a csipetnyi sütőport és j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk