menu

Családireceptkönyv.hu

Casino-tojás


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 db tojás
1 dl majonéz
só, bors, mustár
zöld petrezselyem
piros arany, vagy pritamin

Elkészítés:


A tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld.
Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük le a tojásokat, könnyebb lesz meghámozni őket.
Hosszában vágjuk ketté a tojásokat és a sárgákat tegyük egy keverőtálba. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral és öntsünk hozzá annyi majonézt, hogy egy jól kenhető krémet kapjunk.
A tálra rendezett kemény tojások sárgájának helyére töltsük be felpúpozva a krémet.
Petrezselyemmel, piros arany-pöttyel díszítsük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Legjobb, ha saját készítésű majonézt/tartármártást használunk.
Ideális körete a francia saláta.
Húsvéti hidegtálra mindenképpen odafér.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek, Hidegtálak, Kerti parti, Saláták / Hidegtálak, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás muffin
Burgonyás muffin

A lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval. Hozzáteszem a margarint, az összetört főtt burgonyát és a tejet. Kézzel összegyúrom . Majd apránként belenyomkodom a kiolajozott muf...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Répatorta 3.
Répatorta 3.

A sárgarépát finomra reszeljük, aztán belekeverjük a jól megmosott mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, valamint belereszeljük a citrom héját, aztán megcsöpögtetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült almás fahéjas vodka
Sült almás fahéjas vodka

Az almákat négybe vágjuk, magházukat eltávolítjuk, fahéjas cukorba jó alaposan beleforgatjuk,megsütjük. A sült almákat, fahéjat, szegfűszegeket, vaníliás cukrokat, citromhéjat és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Mézes- narancskrémes őzgerinc
Mézes- narancskrémes őzgerinc

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerincformát és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegítjük a sütőt. A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk