10 db tojás
1 dl majonéz
só, bors, mustár
zöld petrezselyem
piros arany, vagy pritamin
A tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld.
Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük le a tojásokat, könnyebb lesz meghámozni őket.
Hosszában vágjuk ketté a tojásokat és a sárgákat tegyük egy keverőtálba. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral és öntsünk hozzá annyi majonézt, hogy egy jól kenhető krémet kapjunk.
A tálra rendezett kemény tojások sárgájának helyére töltsük be felpúpozva a krémet.
Petrezselyemmel, piros arany-pöttyel díszítsük.
Legjobb, ha saját készítésű majonézt/tartármártást használunk.
Ideális körete a francia saláta.
Húsvéti hidegtálra mindenképpen odafér.
Forró vízbe beáztatom az üvegtésztát (utasítás szerint) 2. Közben gépben felaprítom a hagymát, fokhagymát. Lereszelem a sárgarépát. Gépben masszává aprítom a nyers garnélát. (A mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenye masszát kiolvasztjuk. A magokat kávédarálóval, vagy aprító géppel ledaráljuk, minél kevésbé szemcsés annál jobb. Majd az összes többi hozzá valóval összekeverjük. Elősz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggyet kimagozzuk és félbevagdossuk, majd 4-5 evőkanál cukorral alaposan összeforgatjuk és félretesszük egy órára, hogy a cukor kivonja belőle a nedvességet. Ha kellően kicsepeg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű