1 l tej, 6 db tojás, 10 dkg cukor + 1 kanál, 2 vaníliás cukor, 1 kanál ételkeményítő.
A tojásokat elválasztjuk, a fehérjéket felverjük kemény habbá a kanál cukorral és az
egyik vaníliáscukorral, teszünk bele egy csipet sót is.
A tejet lassan felmelegítjük.
A tojássárgákat a cukorral a másik vaníliás cukorral és a keményítővel elkeverjük,
majd keverés mellett beleöntjük a tejbe. Ha már kissé sűrű, a tojásfehérjéből galuskákat
szaggatunk a tetejére.
2-3 percre betoljuk a forró sütőbe hogy a galuskák megsüljenek.
A vajat hidegen, amikor jó kemény, almareszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel kidolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a csipet sót és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Ha ragadna, tegyünk még hozzá egy kis darált magot. Hűtőbe tegyük egy órácskára pihenni, majd porcukrozott deszkán nyújthatjuk kb 1/2 cm vastagr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljunk a filterekkel, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben 1 l almalevet is felforralunk a fűszerekkel. Forrás után még öt percig főzzük. A filtereket kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemellet tisztítsd meg, vagdosd be, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű