Tészta: 8 tojásos piskóta
Krém:
4 tojás
15 dkg porcukor
1 kk liszt
2 ek tej
2 narancs
20 dkg vaj
A piskótát megsütjük, kihűtjük, ketté vágjuk.
A krémhez a tojást a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, tejet és a narancs reszelt héját és levét. Gőz felett sűrű krémmé főzzük.
Ha kihűlt a krém, a puha margarint is beledolgozzuk, majd megkenjük vele a torta belsejét és külsejét is.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
érdemes 1-2 nappal előbb elkészíteni
1. A tésztához a vajat/margarint, cukrot, vaníliás cukrot a tojással jól kikeverem, majd hozzáadom a mézet és a citrom reszelt héját, amivel szintén alaposan összekeverem. 2. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kihűlt kókuszkrémből szaloncukrokat formázok, majd ezeket sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatva egy szűk órára a mélyhűtőbe teszem, hogy könnyebb legyen bevonni. Az étcsoko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lakodalmas barack tésztájához egy tálba öntjük a cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, a szódabikarbónát és a tejet, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3-4 adagban hozzákeverjük a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat. A lisztet tálba rakjuk a fűszerekkel és a sütőporral. Az aszalt gyümölcsöket, ha darabosabbak, apróra vágjuk, a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű