Tészta:
- 6 db tojás
- 3 ek cukor
- 5 ek rétesliszt
- 1 ek kakaó
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- Tortadara
- Habtejszín (Hulala stb.)
-3 dl meggylé
- meggy
-1 cs csokipuding
- 10dkg Rama
- Ízlés szerint porcukor
- Őrölt fahéj
- Kakaó
Kimérjük egybe a száraz hozzávalókat a tésztához. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a többi hozzávalót. Torta formában alacsony hőfokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Meggy levét pudingal felfőzzük. Margarint kikeverjük porcukorral.. Ha kihűlt a puding belekeverjük a porcukros margarint. Fahéjat és kakaót rakunk bele ízlés szerint.
Piskótát ketté vágjuk Megtöltjük 3/4 krémmel, meggy szemeket rakunk bőségesen a krémre. Rá a piskóta másik fele. Megkenjük a külsejét a maradék krémmel. Tejszínhabbal, tortadarával, meggyel díszítjük.
Tészta: A cukrot, a mézet és a vajat tegyük egy nagyobb lábasba. Közepes lángon melegítsük őket össze, míg a vaj és a cukor el nem olvad teljesen. Amikor teljesen megolvadt a vaj...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűDarabokra törjük a csokit, és a vajjal, a langyos tejszínben elkevert kávéval együtt vízfürdőben megolvasztjuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a cukrot. Megvárjuk, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA diót durvára vágjuk, és sütőben kicsit megpörköljük. A tojásokat szétválasztjuk. Egy lábosba beletesszük a mézet, adunk hozzá 5 evőkanál cukrot. Feltesszük a tűzre, összeolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű