Tészta:
- 6 db tojás
- 3 ek cukor
- 5 ek rétesliszt
- 1 ek kakaó
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- Tortadara
- Habtejszín (Hulala stb.)
-3 dl meggylé
- meggy
-1 cs csokipuding
- 10dkg Rama
- Ízlés szerint porcukor
- Őrölt fahéj
- Kakaó
Kimérjük egybe a száraz hozzávalókat a tésztához. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a többi hozzávalót. Torta formában alacsony hőfokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Meggy levét pudingal felfőzzük. Margarint kikeverjük porcukorral.. Ha kihűlt a puding belekeverjük a porcukros margarint. Fahéjat és kakaót rakunk bele ízlés szerint.
Piskótát ketté vágjuk Megtöltjük 3/4 krémmel, meggy szemeket rakunk bőségesen a krémre. Rá a piskóta másik fele. Megkenjük a külsejét a maradék krémmel. Tejszínhabbal, tortadarával, meggyel díszítjük.
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit aprítógépbe tesszük, összekeverjük, majd kézzel kicsit összegyúrjuk. (Nem kell, hogy teljesen összeálljon a tészta.) Sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a mákkal, a cukorral, a citrom- és narancshéjjal felforraljuk. Ennek a keveréknek a ¾ részét a feldarabolt kiflikre öntjük. A maradék cukros-mákos keveréket kihűtjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk és fehérjét felverjük habnak. Hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan kanalanként, beleforgatjuk az őrölt mo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű