menu

Családireceptkönyv.hu

0. Krémes-csokis torta, sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz:
6 evőkanál olvasztott vaj
85 g étcsokoládé
150 g semleges ízű keksz
A krémhez:
350 ml habtejszín
270 g étcsokoládé
25 ml feketekávé (instant kávéból is jó)
A ganache-hoz:
180 g étcsokoládé
250 ml habtejszín

Elkészítés:


A kekszet le daráljuk.A vajat megolvasztjuk.A kekszmorzsához tördeljük az étcsokit, hozzáadjuk az olvasztott vajat,majd az egészet tovább keverjük, amíg a masszánk összeáll.
A masszát egy 18-20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a formát a hűtőszekrénybe, legalább 30 percre.
A kávét lefőzzük, és kihűtjük.
A krémhez a csokit megolvasztjuk, a tejszínt felverjük.
A kihűlt kávét és az olvasztott csokit alaposan beleforgatjuk a felvert tejszínbe, majd a krémet a kekszes alapra simítjuk. A formát legalább 3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
A ganache-hoz /máz/ a tejszínt felforrósítjuk, a darabokra tört étcsokira öntjük, majd kézi habverő segítségével az egészet addig kavarjuk, amíg egynemű, fényes, kicsit folyós krémet kapunk.
Ezzel a krémmel bevonjuk a tortánkat. A formáról a karikát eltávolítjuk, a tortát egy tálcára tesszük. A krémet a torta tetejére csurgatjuk, hagyjuk az oldalán is lefolyni, és csak az oldalát simítsuk el késsel, ha szükséges. Mehet vissza a hűtőbe, legalább 2 órára. Ezen idő alatt szépen megköt a máz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epertorta
Epertorta

1. 7-8 tojásból liszttel piskótát sütünk. 2. Közben elkészítjük a vaníliakrémet: 4 tojás sárgáját kikeverünk 6 evőkanál cukorral, és 7 evőkanál lisztet adunk hozzá. 3. Foko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Sajttorta
Sajttorta

Vajazzunk ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverjük el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodjuk a tortaforma aljára és oldalára....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Rita
Málnás-fehércsokoládés-sajttorta SZERK. ALATT
Málnás-fehércsokoládés-sajttorta SZERK. ALATT

Kekszes alap A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal, és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük. Krém A krémsa...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás-mákos torta sütés nélkül
Almás-mákos torta sütés nélkül

Az almát meghámozom, lereszelem nagy lyukú reszelőn, állni hagyom kicsit, majd enyhén kinyomkodom. Egy edénybe teszem, megszórom ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és megpárolom....

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk