Az alaphoz:
6 evőkanál olvasztott vaj
85 g étcsokoládé
150 g semleges ízű keksz
A krémhez:
350 ml habtejszín
270 g étcsokoládé
25 ml feketekávé (instant kávéból is jó)
A ganache-hoz:
180 g étcsokoládé
250 ml habtejszín
A kekszet le daráljuk.A vajat megolvasztjuk.A kekszmorzsához tördeljük az étcsokit, hozzáadjuk az olvasztott vajat,majd az egészet tovább keverjük, amíg a masszánk összeáll.
A masszát egy 18-20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a formát a hűtőszekrénybe, legalább 30 percre.
A kávét lefőzzük, és kihűtjük.
A krémhez a csokit megolvasztjuk, a tejszínt felverjük.
A kihűlt kávét és az olvasztott csokit alaposan beleforgatjuk a felvert tejszínbe, majd a krémet a kekszes alapra simítjuk. A formát legalább 3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
A ganache-hoz /máz/ a tejszínt felforrósítjuk, a darabokra tört étcsokira öntjük, majd kézi habverő segítségével az egészet addig kavarjuk, amíg egynemű, fényes, kicsit folyós krémet kapunk.
Ezzel a krémmel bevonjuk a tortánkat. A formáról a karikát eltávolítjuk, a tortát egy tálcára tesszük. A krémet a torta tetejére csurgatjuk, hagyjuk az oldalán is lefolyni, és csak az oldalát simítsuk el késsel, ha szükséges. Mehet vissza a hűtőbe, legalább 2 órára. Ezen idő alatt szépen megköt a máz.
A rizst megfőzzük a tejben, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Igazából csak a képzelet szab határt hogy mivel lehet még feldobni smile hangulatjel Nekem szépen összeállt zselatin n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsalékosra aprítjuk majd összekeverjük a megolvasztott vajjal, és egy tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük. 100 ml tejszínt összekeverünk 10 g zselatinnal....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverem a cukorral, a vanília kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót. Beleteszem a tojásokat, jól elkeverem, majd megy bele a 4 evő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű