Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

610. Krémes-csokis torta, sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Az alaphoz:
6 evőkanál olvasztott vaj
85 g étcsokoládé
150 g semleges ízű keksz
A krémhez:
350 ml habtejszín
270 g étcsokoládé
25 ml feketekávé (instant kávéból is jó)
A ganache-hoz:
180 g étcsokoládé
250 ml habtejszín

Elkészítés:


A kekszet le daráljuk.A vajat megolvasztjuk.A kekszmorzsához tördeljük az étcsokit, hozzáadjuk az olvasztott vajat,majd az egészet tovább keverjük, amíg a masszánk összeáll.
A masszát egy 18-20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a formát a hűtőszekrénybe, legalább 30 percre.
A kávét lefőzzük, és kihűtjük.
A krémhez a csokit megolvasztjuk, a tejszínt felverjük.
A kihűlt kávét és az olvasztott csokit alaposan beleforgatjuk a felvert tejszínbe, majd a krémet a kekszes alapra simítjuk. A formát legalább 3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
A ganache-hoz /máz/ a tejszínt felforrósítjuk, a darabokra tört étcsokira öntjük, majd kézi habverő segítségével az egészet addig kavarjuk, amíg egynemű, fényes, kicsit folyós krémet kapunk.
Ezzel a krémmel bevonjuk a tortánkat. A formáról a karikát eltávolítjuk, a tortát egy tálcára tesszük. A krémet a torta tetejére csurgatjuk, hagyjuk az oldalán is lefolyni, és csak az oldalát simítsuk el késsel, ha szükséges. Mehet vissza a hűtőbe, legalább 2 órára. Ezen idő alatt szépen megköt a máz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Citromkrémes pitetorta
Citromkrémes pitetorta

A lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk, a vízzel is eldolgozzuk, s a tésztát 2 órára hűtőbe tesszük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt cit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncstorta
Puncstorta

Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
PUNCSTORTA
PUNCSTORTA

A piskótához a tojásokat a sóval habosra keverjük, kanalanként adagolva hozzá a vizet, majd a cukrot. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Vajazott, lisztezett tortaf...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Giotto torta
Giotto torta

piskóta Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk