A piskótához
1 db piskótalap (2 tojásból)
A krémhez
500 ml tejföl (20%-os)
5 dl habtejszín (30-32%-os)
2 db citrom
130 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
14 db babapiskóta
15 g zselatinpor
A díszítéshez
tejszínhab
A kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!
Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük.
Kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.
Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük az elkészült citromtortát. Jól behűtve tálaljuk!
A darált kekszet el kell morzsolni a vajjal, utána a elkeverjük a cukorral, meg a fahéjjal, és végül összegyúrjuk a tejszínnel, amiben elkeverjük a rumot,. Ezzel a masszával kibéle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a robotképben összeaprítjuk nem túl apróra, úgy, hogy legyenek benne kisebb nagyobb darabok. (Robotgép hiányában tegyük egy tiszta konyharuhába vagy zacskóba és klopfolóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a cukorral és pár kanál tejjel simára keverjük, majd a többi tejjel felfőzzük, utána szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a hi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt. A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cuko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű