A piskótához
1 db piskótalap (2 tojásból)
A krémhez
500 ml tejföl (20%-os)
5 dl habtejszín (30-32%-os)
2 db citrom
130 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
14 db babapiskóta
15 g zselatinpor
A díszítéshez
tejszínhab
A kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!
Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük.
Kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.
Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük az elkészült citromtortát. Jól behűtve tálaljuk!
A sütőt előmelegítjük 120 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra). A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell len...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat tegyük bele a keverőtálba, majd keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. A vaja felolvasztjuk, majd amikor már kissé kihűlt, elkeverjük a keksszel. Amikor a massza már egységes, kibéleljük vele a tor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbár verjük, majd hozzáverjük a tojássárgáját, az olajat, a vizet, majd a lisztet és a kakaóport is. Az elkészült felvert masszát sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes